Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor Megastar Tarkan ve Ceza İle Unutulmaz Bir Fanta Fest Sizi Bekliyor
Dün geceki eylemde yüze yakın kişinin göz altına alınması ve 15 kişinin yaralanması ile sonuçlanan eylemlerden sonra bu akşam  Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde buluşan platformlar, CHP, HDP, TKP ve İşçi Partisi üyeleri, sendikalar, öğrenci kolektifleri ve vatandaşlar Alsancak’tan Basmane yönüne doğru yürüyüşe geçti.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan kalabalık yürüyüş öncesinde, ‘Katiller hesap verecek’, ‘Yaşasın halkların kardeşliği’, ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ‘Hükümet istifa’, ‘Hepimiz Berkiniz öldürmekle bitmeyiz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atıyor…

Kortejin ön tarafı Cumhuriyet Meydanı’na arka planda Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne uzanan bir kalabalık olduğu bilgisi geldi. Kitle Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önüne geldiğinde dün gece olduğu gibi polis setiyle karşılaştı. Kısa süreli bekleyişin ardından kitle Basmane'ye yürümek isteyip polis de geçişe izin vermeyince müdahale geldi.

Polisin biber gazı ve tomalarla yaptığı müdahalenin ardından guruplar ara sokaklara dağıldı.  Dağılan gurupların bazıları polislere monotof kokteyli ve havai fişek attı. Olaylar devam ediyor.

Editör: TE Bilişim