Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi. Buca'da KYK Yurtlarında Kalan Öğrenciler Geç Gelen Otobüslerden Şikayetçi.
Buca Kasaplar Meydanı projesi kapsamında, meydandaki 108 yıllık tarihi yapıyı restore edilerek semt merkezi olarak kullanıma alınacak; tarihi yapıda güneş enerjisinden yararlanılacak. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak iki katlı yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için de ayrı bir ihaleye çıkılacak. 
Proje büyükşehir tarafından hazırlanan ve ihalesi yapılan çalışma kapsamında, ilk olarak 1904 yılından kalan tarihi binanın restorasyonu yapılacak. Restorasyon projeleri 2010 yılında tamamlanan, Kültür ve Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandıktan sonra ihalesi ve yer teslimi gerçekleştirilen proje için çalışmalar başladı. Yapının restorasyon uygulamasının bir yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Bina, semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.
Restorasyon çalışmaları kapsamında, yapının ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak amacıyla, güneş panellerinden faydalanılacak. Temiz ve sürdürebilir enerji kullanımının özendirilmesi kapsamında İzmir’de tarihi bir yapı restorasyonunda ilk kez önerilen bu yaklaşımın yaygınlaştırılması hedefleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi hazırlanan otopark ve meydan düzenleme çalışmaları için önümüzdeki süreçte ayrı bir yapım ihalesine çıkılacak. Düzenleme kapsamında, Buca merkezinde bulunan bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak 170 araç kapasiteli iki katlı yer altı otoparkı inşa edilecek. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanacak projeyle yer altı otoparkının üst kısmı Bucalılar’ın hoşça vakit geçirecekleri bir mekan haline getirilecek.
Platform şeklinde yapılacak meydan düzenlemesi kapsamında yeşil alanlar oluşturularak oturma grupları yerleştirilecek; gezinti yerleri, kafeterya ve heykel alanı ile birlikte Buca Kasaplar Meydanı, ilçeye yakışır modern yepyeni bir görünüm kazanacak.
Buca Kasaplar Meydanı’nda oluşturulacak yeraltı otoparkı ve yeşil alan düzenlemesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi mülkiyetinde bulunan 20 eski binanın yıkımı gerçekleştirilmiş, 2002-2007 yılları arasında yapılan çalışmalarda ise toplam 1912 metrekarelik alanda kamulaştırma yapılmıştı.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim