Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
 Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kamu kaynaklarının kamu yararına kullanılması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, tasarruf tedbirleri aldı. Belediyede kurulan araç otomasyon sistemiyle araçların yakıt ve tamir bakım masrafları azaltıldı. Ayrıca 'tek numara planı' ile de telefon faturaları yarı yarıya indi. 
Göreve gelir gelmez 20 bin TL'yi bulan aylık telefon faturalarını azaltmak için çalışma başlatan Başkan Şenol, gereksiz tüm telefon ve internet hatlarını iptal ettirdi. Başkan Şenol, ayrıca birimler arası tek numara planını uygulayarak, tüm birimlerle ücretsiz iletişim kurulmasını sağladı. Sisteme Sarnıç dahil olmak üzere en uzak birimler de dahil edildi. Gezici personel ve ofis personeli görüşmeleri GSM terminalleri adaptasyonu ile ücretsiz sağlandı. İç haberleşmenin ücretsiz olması, faturalara yansıdı ve büyük tasarruf sağlandı. Telefon santralinden kullanılan sistemle Gaziemirliler tek numaradan belediyenin en uzak birimi ile bile görüşme olanağına kavuştu, belediyeye ulaşılabilirlik arttı.
Başkan Şenol'un direktifiyle tasarruf ve denetim sağlanabilmesi için Makine İkmal Birimi Akaryakıt İstasyonu'nda da geçen yıl bilgisayarlı otomasyon sistemine geçildi. Belediye hizmet araçlarına 'araç yakıt kartı' ve her şoföre 'şoför yakıt kartı' verildi. Şoförler yakıt almak için pompa üzerindeki otomasyon sistemine kartlarını tanıtarak, ikmal yaptırabildi. Araçların kilometresi, akaryakıt görevlisi tarafından otomasyon sistemine kaydedildi. Araçlarla ilgili veriler günlük, haftalık ve aylık olarak raporlandı.
Öte yandan, araçların bakım ve tamir masraflarının düşürülmesi için de, tüm araçlar rutin takibe alındı, bakımları zamanında yetkili servislere yaptırılarak, parça değişimlerinde de orijinal parçaların takılması sağlandı.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim