İzmir Valisi Erol Ayyıldız "Bu fuar İzmir'e çok yakıştı" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) işbirliğinde GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fuarı, coşkulu bir açılışa sahne oldu. İlk gün 17 ülkeden bine yakın aşçının gastronomi çıkarması yaptığı fuarda; otel tekstili, mobilyaları, mutfak, otel odası, çamaşırhane, restoran ürün ve ekipmanları, aydınlatma, güvenlik sistemleri, havuz ve aksesuarları, soğutma grupları, otel ve restoran yapı danışmanlık firmalarından oluşan 220 marka yer aldı. fuarın açılışına İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi Muzaffer Tunçağ, Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, ETİK Başkanı Mehmet İşler ile AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ve TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz ile sektörün önde gelen isimleri katıldı.

BUGÜNÜ YARINA TAŞIYACAĞIZ

İzmir Valisi Erol Ayyıldız turizm sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olduğunu ifade ederek, başarının da değişimi ve yeniliği takip etmekle geleceğini söyledi. Ayyıldız "Sürekli değişim ile bu konudaki hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancım tam. İzmir büyük bir potansiyele ayrıca büyük bir değere sahip. Bu değerleri korumak da turizm için vazgeçilmezdir. Fuarlar ise bugünü yarına taşıma hazırlıklarıdır. Bu fuar da İzmir’e çok yakıştı” dedi. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan fuara destek verenlere teşekkür ederek "İzmir turizmde büyük bir sıçrama yapacak potansiyele sahip. Bunun için hepimizin el ele vererek çalışması gerekiyor. Bunu sadece birlikte olarak başarabiliriz. HORECA işte bu birlikteliğin simgesidir" diye konuştu.
 

TÜRKİYE’NİN BARCELONA’SI

TAFED Başkanı Osman Ayık da İzmir'in küresel ölçekte bir zenginliğe sahip olduğunu söyledi. Ayık “İzmir’in varlığı, değeri saymakla bitmez. Bu şehir, her şeyi hak eden bir şehir. Ege mutfağı da Türkiye’nin dünyaya sunabileceği değerlerden bir tanesi. İzmir için Türkiye’nin Barcelona’sı demiştim. Az bile demişim, İzmir bu değerleri ile Barcelona’dan kat ve kat üstün bir şehir. İşte bu üstünlüğü daha yukarılara çıkarmak için fuarlara destek olmalıyız. HORECA İzmir'i çok daha başka noktalara götürecektir" diye konuştu.

TURİZMCİLERİN DİLEĞİ

ETİK Başkanı Mehmet İşler ise turizmcinin bazı dilekleri olduğunu söyledi. Yatak sayısı, direk uçuşların artırılması ve medeniyetler müzesinin ilk üç dilekleri olduğunu söyleyen İşler, "İzmir'in önemini turistlere anlatacağımız bir yer yok. İzmir’in bir marinası yok, spor turizminde final yapacağımız bir stadımız yok. Buraya bir fuar alanı yapıldı, bize kongre merkezi sözü verilmişti. Hala bekliyoruz. Enternasyonel fuarımıza yeşil ile barışık bir alan yaratılması gerektiğini de düşünüyorum, bunun ilklerin şehri İzmir’e yakışacağından eminim. 1 milyonu geçemeyen turist sayımızın artması için bu dileklerimizin gerçekleşmesiyle 5 katına çıkarmak en büyük umudumuz” diye konuştu. Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Rahmi Yılmaz da turizm için gastronominin büyük önem taşıdığını belirterek "Gastronomi yoksa turizmde yok" dedi.

13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı 13. Alaçatı Ot Festivali Coşkusu Edis ile Zirveye Çıktı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu temsilen açılışa katılan Muzaffer Tuncağ da HORECA Fuarı’nın ilk kez İzmir’de yapılmasından duydukları memnuniyeti anlattı. Tunçağ “Fuarda 200’ün üzerinde firma var, dünya çapında ünlü aşçılarımız var. Eminim ki İzmirliler otel malzemeleri ile ilgili bir çok yenilik bulacaklar" dedi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihan Zeybekci de İzmir turizm alanında çok gelişim sağlayamadığına dikkat çekerek "Antalya geçen sene 19 milyon turist çekerken, İzmir 1 milyon turist ağırladı. Aslında İzmir’in çok alternatifi var, bu şehir kültür turizm merkezi olmalı. Gökkubbe altında yaratılmış en güzel şehirdeyiz biz. En güzel şehire en güzel şeyler yapma dileği ile” dedi. 4 gün sürecek fuarın ilk gününe lezzetler damga vurdu. Yıldız Şefler Yarışması için ter döken aşçılar birbirinden güzel yemeklere imza attı.

Editör: TE Bilişim