İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD), iş dünyasındaki kadının daha da güçlendirilmesini hedefleyen yeni bir projeye başlıyor. ABD Büyükelçiliği’nin fon desteği verdiği ve “Ege Bölgesi’ndeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme” adını taşıyan proje, İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa’da uygulanacak.

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Dernek Merkezi’nde lansmanı yapılan projenin, ABD Büyükelçiliği tarafından fon ayrılarak desteklendiğini söyleyen İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 26 Eylül 2018 ile 25 Şubat 2019 tarihleri arasında hayata geçirilecek olan projeye iştirakçi kurum olarak Karşıyaka Belediyesi, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri, Aydın, Manisa ve Denizli Ticaret Odaları’nın da katkı koyacağını söyledi.

Hedef yeni STK’lar yaratmak

Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi

Projenin iş kadınlarının güçlendirilmesini amaçlayan eğitim, toplantı ve dağıtım faaliyetlerinden oluştuğunu söyleyen İZİKAD Başkanı Serter, hedef grubu olarak iş hayatından 240 kadın olacağını da ifade etti. Serter, “Projemiz kadınların, kadın hakları için yeni STK'lar oluşturmayı ve bu savunucuların savunuculuk, organizasyon ve liderlik yeteneklerini artırmayı hedeflemektedir. Her şehirde 30 kadın iş dünyası temsilcisine 8’er saat sürecek olan Liderlik Geliştirme Programı uygulanacak. Ayrıca İzmir'de atölye çalışması yaparak Ege Bölgesi'ndeki iş kadınları derneklerinin gücünü arttırmak için bir “Kadın Çalıştayı” düzenlenecek ve 150 kadın, iş hayatındaki kadının statüsünü tartışacak. Son olarak da “Ege İş Kadınları Platformu” adı altında proje sonrasında sürdürülebilir bir platform oluşturulacaktır’ diye konuştu.

Proje Bilgileri:

Proje Adı:

Ege Bölgesindeki İş Kadınları Derneklerinde Kapasite Geliştirme

Increasing the Capacity of Businesswomen Associations in Aegean Region

Proje Sahibi:İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)

Fon Sahibi Kuruluş :ABD Büyükelçiliği

Editör: TE Bilişim