Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
 İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan obezite, hareketli yaşam gibi projelerin İzmir ayağının başarıyla yürütüldüğünü söyledi. Türkyılmaz, obezite ile mücadele konusunda İzmir’de büyük aşama kat edildiğini ve ilklerin şehri İzmir’de istikrarlı bir sağlıklı yaşam dönüşümü başlatıldığını anlattı. 
Karşıyaka’da kurulan Obezite Danışma Merkezi'ne başvuruların her geçen gün daha da arttığını belirten Türkyılmaz, obezitede mücadelede İzmirlinin işinin daha kolay olduğunu söyledi. Türkyılmaz, bu durumu İzmir’de yürüme ortamlarının güzelliğine ve İzmir insanının kültüründe var olan sebze tüketimine alışkanlığına bağladı.
Teknolojinin yaşantımıza girmesiyle hayatın durağanlaştığını ifade eden İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Türkyılmaz, bu durumun çok tehlikeli olduğunu dile getirdi. 
Türkyılmaz; hareketli yaşamın çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hayat durağanlaştı. Çocuklar bilgisayar başından kalkmıyor. Eskiden merdiven çıkıyorduk. Asansörler bu kadar yaygın değildi. Herşey bir çabaydı. Artık çamaşır yıkanmıyor. Bu da olumsuz yönde etkiliyor. Hareketli ve düzenli beslenme gerekiyor. Obezite ile mücadelede önce sağlık değerlendirmesi yapıyoruz. Kanları ne durumda,kalbi ne durumda. Önce bunlar tadavi ediliyor. İstikrarlı ve yavaş yavaş bir yıla yayılan. İstikrarlı kilo verdirmeye çalışıyoruz.” 
Yürüme ortamlarının güzelliğinin insanları dışarı çıkıp hareket etmeye teşvik ettiğini belirten Türkyılmaz, "Sebze ve meyveler hiçbir ilde olmadığı kadar ucuz. Hiçbir yerde olmayan sebzeler İzmir’de yetişiyor. Hamur işinden uzak bir kültür olduğu için obezite daha kolay engellenebilir” ifadelerini kullandı.
OBEZİTE İLE MÜCADELE KURSU AÇACAĞIZ
Türkiye’de ilk kez açılan Obezite Danışma Merkezi’nin ardından obezitenin oluşmasını önlemek amacıyla ‘obezite ile mücadele’ kursu açacaklarını açıklayan Bediha Akartürk, bu kurslarla kişilerin beslenme alışkanlıklarını değiştirmeyi planladıklarını söyledi. Akartürk, kursta; nasıl sağlıklı yemek yemek pişirileceği, sağlıklı alışverişin nasıl yapılacağı konusunda derslerin olacağını bildirdi.

İzmir Haber
Editör: TE Bilişim