Gelen son dakika haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum. İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 83 olduğunu açıklandı. 3 yaşındaki Elif bebek Doğanlar Apartmanı'nın enkazından depremin 65. saatinde sağ olarak kurtarıldı. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 85, yaralananların sayısının ise 994 olduğu belirtildi. Yaralananlardan 774'ünün tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 220'sinin ise tedavisinin sürdüğü bildirilen açıklamada, İzmir'de 8 binada arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Depremin ardından 43'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere 1120 artçı sarsıntı yaşandığı da kaydedildi.

Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için çeşitli bölgelerde kurulan çadır kentlerde, depremzedelerin her türlü ihtiyaçları giderilmeye devam ediyor.

Evleri hasarlı olduğu için çadıra yerleşen Ferhat Altın, yaptığı açıklamada, çadır kentin çok kısa sürede kurularak geçici barınma ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. "Depremin hemen ardından Türkiye'nin her noktasından buraya yardımlar gelmeye başladı. Türkiye'nin böyle bir durumda dayanışma halinde olacağını biliyorduk ve buna tanıklık ettik. Burada bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Yiyecek, giyecek ve bunun gibi birçok ihtiyacımız ülkemizin dört bir yanından geliyor. Şu anda durumuz çok şükür iyi.

Uzmanlar tarafından en büyük hasarın oluştuğu  Bayraklı'nın geçmişte sulak tarım arazisi olduğunu söylendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Binalar yönetmeliğe uygun olsa hasar bile oluşmazdı. Bayraklı'da etütten denetime ihmali olan herkes sorumlu" dedi.  İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Eylem Ayatar, alüvyon zemindeki sıkıntılar bilindiği halde inşaat izni verildiğini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı ise, "Yıkılan binanın depreme dayanıklı olup olmadığını bilemem" ifadelerini kullandı. 

Bakan Özhaseki'den İzmir'e 'Dünya Bankası' müjdesi Bakan Özhaseki'den İzmir'e 'Dünya Bankası' müjdesi

Açıklama bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acil yıkılması gereken bina sayısının 58 olduğunu, az hasarlı 397, orta hasarlı 66 binamız var" dedi. Kurum 6 binadaki arama kurtara çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim