Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
İzmirli vatandaşlarımızın kent içi ulaşım hizmetinden yararlanması noktasında büyük bir öneme sahip olan “60 Yaş Kartı” uygulamasının, Sayıştay Kararı ile 31 Ocak'ta sona erdirilmesinin ardından başlatılan imza kampanyasında 35 bin imza toplandı. İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri, il genelinde topladıkları imzaları Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere posta yoluyla Ankara'ya yolladı. Ellerinde 'Büyükşehir devrede; Bakanlar Kurulu nerede?', 'Tek değil toptan çözüm istiyoruz', '60 yaş kartıma Bakanlar Kurulu'ndan çözüm istiyorum' yazılı pankartlar ve topladıkları imzalarla dün bir basın açıklaması yapan birlik üyeleri, kalıcı çözüm adresi olarak Bakanlar Kurulu'nu gösterdi.
İzmir Kent Konseyleri Birliği adına basın açıklaması yapan Konak Kent Konseyi Başkanı Metin Erten, “60 yaş kartlarıyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi elinden gelen çabayı gösteriyor ama bu yeterli değil. Kalıcı çözümün adresi Bakanlar Kurulu'dur. İşte bu nedenle hükümetin alacağı kararla sadece İzmir'deki vatandaşlarımız değil tüm Türkiye'deki 60 yaş üstü vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma olanağına bir an önce yeniden kavuşması gerekmektedir” dedi. İzmirli vatandaşlar başta olmak üzere imza kampanyasına sahip çıkan herkese teşekkür eden Erten, “Bu imza kampanyasında iki amacımız vardı. Biri konuyu gündemde tutmak diğeri de çözüme yönelik katkı koymaktı. Topladığımız imzalarla da bu sürecin halk lehine sonuçlanacağını umuyoruz. Bakanlar Kurulu'nun İzmir'den gönderilen imzalara kayıtsız kalmayacağı inancını taşıyoruz” diye konuştu.
İzmir Kent Konseyleri Birliği kurucularından, Konak Kent Konseyi Onursal Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı ise İzmir'in öncülüğünde tüm ülkedeki vatandaşları ilgilendiren önemli bir çalışma yapıldığının altını çizdi. Prof. Dr. Akyarlı, konunun Türkiye Kent Konseyleri Platformu'nda da gündeme getirileceğinin vurguladı. Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi önerisiyle gündeme taşınan ve İzmir Kent Konseyleri'nin kararıyla uygulamaya konulan imza kampanyası, 6-15 Şubat tarihleri arasında İzmir genelinde 21 ilçede yapıldı.

Editör: TE Bilişim