İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Ege Üniversitesi polikinlikler önünde toplanan sağlık çalışanları yanlarında getirdikleri siyah bantla ağızlarını kapattı. Haksız uygulamaları protesto eden grup üyeleri alınan karar ve uygulamalarda kendilerinin fikirlerine de yer verilmesini istedi.
Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin basın açıklamasında şunları söyledi: “Her türlü fedakarlıkta bulunan ama ne yazık ki kıymetleri hiçbir zaman bilinmeyen hemşirelerimiz artık yeter diyor ve artık dayanacak gücümüz kalmadı diyor. Türkiye’de görev yapan 124 bin hemşire arkadaşımız bir yandan tüm sorun ve sıkıntılara rağmen mesleklerini en iyi şekilde yaparken, özverili çalışmalarına rağmen onlar için çile haline gelen sorunlar yumağı ile de neredeyse baş başa bırakılmışlardır. Meslek hayatlarının neredeyse 3,5 yılını nöbet tutarak geçiren hemşire arkadaşlarımızın yüzde 89’u bugün iş yükünün fazla olduğunu ifade etmektedir. Fazla mesailerinin karşılığını alamayan komik nöbet ücretlerine mahkum edilen, can güvenlikleri olmayan, mobing, baskı ve ayrımcılık gibi uygulamalarla çalışma hayatı adeta zehir olan meslekleri üzerine kendilerinden başka herkesin söz hakkı olan hemşire arkadaşlarımız artık adalet istiyor ve yeter diyor.”
Sağlıkçılar açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: TE Bilişim