Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi Sezonun İlk Kruvaziyer Gemisi İzmir'e Geldi
Türkiye'nin birçok şehrinde barajlardaki doluluk oranlarında görülen ciddi azalmalar endişe kaynağı oluştururken, İzmir’de yaşanan tablo aksini ortaya koydu. İZSU Genel Müdürü Ahmet Alparslan, kentin en önemli su kaynaklarından biri olan Tahtalı Barajı’nın şu anda yüzde 56 oranlık bir su seviyesine sahip olduğunu belirtti. Geçmiş yıllarda yapılan depolama çalışmaları nedeniyle su seviyelerinde eksiklik olmadığını kaydeden Alparslan, “Tahtalı barajında şu anda 186 milyon metreküp suyumuz var. Bu da yaklaşık yüzde 56’lık bir orana tekabül ediyor. Bu miktar bizim için önemli bir miktar. Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz düzenli işletme çalışmalarıyla burada önemli ölçüde suyu depolamış bulunuyoruz. Ama bu demek değildir ki tabi, ‘suyumuz var istediğimiz gibi kullanalım.’ Biz yine de su tasarrufuna azami ölçüde riayet edelim. Buna özen göstermemiz lazım. Barajlarımızda yapılan düzenli çalışmalar ve dikkatli bir depolama nedeni ile şu anda büyük bir sıkıntımızı görünmüyor. Yani biz İzmir’i ve İzmirlileri susuz bırakmayacağız” dedi.
“YAKIN GELECEKTE BİR SIKINTI YOK”
Alparslan ayrıca kentte bulunan diğer barajlardaki su seviyelerine de değinerek, “Balçova barajımızı var. Balçova Barajı’nda daha düşük bir oranımız var. Yüzde 34’lerde. Gördes Barajı’mız var orada da daha düşük bir oran var yüzde 20’lerde ve 22’lerde suyumuz var. Fakat biz bunları aynı zamanda yer altı suyunu da kullanarak ortaklaşa kombine olarak kullanarak bu suyu daha kaliteli ve tasarruflu sunuyoruz. Yakın gelecekte herhangi bir sıkıntı görünmüyor" şeklinde konuştu.

YAPILAN YATIRIMLAR
Mevcut barajların dışında da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Alparslan, “Gelecekte de İzmir içerisinde gerek İzmir’in yakın çevresinde birtakım barajlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Balçova’da Ali Onbaşı, Menemen’de Değirmendere, Bostanlı’da Bostanlı Barajı gibi barajlarımız epey ileri safhalarda çalışmaları sürdürülüyor. Çalışmalar tamamlandığında ihaleye çıkılacak. Amaç taşkınlara karşın koruma imkanları var hem de şehire önemli noktalara ilave etkilerle kaynaklar yaratılmış olacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim