Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hükümleri uyarınca İzmir’deki fırınlarda çalışan personele hijyen eğitimi verildiğini belirten İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Nejdet Durmuş, ‘Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen kurslara İzmir’den start verilmişti. İzmir yine bir İlk’i gerçekleştirmişti. Ocak sonu imzalanan protokolün hemen ardından kursları İzmir’de 20 Mart’ta başlatarak bu konuda da Türkiye’ye öncülük etmiştik’ dedi. 
Aynı zamanda Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanvekili olan Durmuş, ‘Kursların diğer illerden önce İzmir’de başlaması bizim tüketicilere saygımızın ve toplum sağlığına duyarlılığımızın bir göstergesi olmuştur. Düzenlediğimiz hijyen eğitimine katılmak isteyenler ellerini çabuk tutmalı. 14 Eylül Cuma günü mesai bitimine kadar odaya müracaat etmeleri gerekiyor. İlgilenenler 250 10 24 nolu oda telefonundan ayrıntılı bilgi alabilirler’ diye konuştu.
Kursların düzenlenmesinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün büyük katkıları olduğunu kaydeden Durmuş, ‘Kurslara hangi meslek kuruluşuna kayıtlı olursa olsun tüm fırınlardaki elemanlar katılabilecek. Şoför, hamurkar ve tezgah sorumlusu gibi fırın personelinin katılabileceği kurslara İzmir’in çevre ilçelerindeki fırınlarda çalışan elemanlar da katılabiliyorlar’ şeklinde konuştu.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim