İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak İzmir Saat Kulesi Epilepsi İçin Mor Renkle Işıklandırılacak
Dünya Karate Şampiyonası'nda 60 kiloda 21 yaş altı birincisi olarak altın madalya kazanan 19 yaşındaki Tuğba Tek, antrenörü Şerafettin Ilık'la birlikte İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Genç karateciyi gösterdiği üstün başarıdan ötürü tebrik eden Vali Kıraç, "21 yaş altı dünya şampiyonu Tuğba'yı ağırlıyoruz ve kendisini tebrik ediyoruz" dedi.
Tuğba Tek'in Kemalpaşa İhtisas Spor Kulübü'nde hazırlandığını anlatan Kıraç, kısıtlı imkanlarla dünya şampiyonasına katılan bir sporcunun büyük başarı elde ettiğini söyledi. İzmir'in dünya çapında başarılar kazanmış sporculara, bilim adamlarına ve sanatçılara ihtiyacı olduğunu belirten Kıraç, "İzmir, böyle önemli insanları yetiştirmiş şehirdir. Kısıtlı imkanlarla bu başarıyı kazanan Tuğba'yı kutluyorum. Genç kızımız, kendi imkanıyla ve gayretiyle dünya şampiyonasında elde ettiği madalyayı boynuna
takabiliyor ve Türkiye'nin gurur bayrağını göndere çektirebiliyor" şeklinde konuştu.
Antrenör Şerafettin Ilık ise, 8 yıldır karate yapan Tek'in Malezya'daki şampiyonada 81 ülkenin sporcularını geride bıraktığını anlattı. 8 yıldır planlı olarak çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Ilık, "Mayıs ayında İspanya'da düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na kilitlenip çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.
Aksaray Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Tuğba Tek de çok mutlu olduğunu dile getirdi. Elde ettiği başarılarla Büyükler A Milli Takımı'na seçildiğini ve yeni hedefinin İspanya'da düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda derece elde etmek olduğunu belirtti.


Editör: TE Bilişim