İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI İZMİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDEN GELEN OKUL YETKİLİSİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
 Getiğimiz eylül ayında, Küçükpark 166 Sokak 2 numaranın önünde meydana gelen olayda, eğlence mekanı işleten 31 yaşındaki Erkan Kaya, işyerini kapattıktan sonra sokak üzerindeki bir arkadaşını ziyaret etti.

Apartmandan çıktığı sırada kimliği belirsiz 7-8 kişi, Kaya’nın yolunu kesti. Bir anda tekme ve yumruklarla vurmaya başlayan saldırganlar, Kaya’yı kanlar içinde bıraktı.

Hırsını alamayan saldırganlar, Erkan Kaya’nın kafasını da sokak üzerinde bulunan gevrek evinin buzdolabı vitrinine defalarca vurdu. Bir süre sonra vitrinin camı parçalanırken, saldırganlar, olay yerine yakın bir noktaya park ettikleri araca binerek kaçtılar.

Yaklaşık 1.5 yıl önce yaşamını Betül Kaya ile birleştiren 1 ay sonra da dünyaya gelecek kız bebeğinin heyecanını yaşayan Erkan Kaya, saldırının ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Otopsisinde göğsünden de bıçaklandığı anlaşılan Kaya’nın katil zanlılarını yakalamak için polis soruşturma başlattı. 
 
KUZEY IRAK’A KAÇTI 
 
Olayın ardından zanlıların kenti terk ettiğinin belirlenmesiyle araştırma diğer illere kaydırıldı. Araştırmalar sırasında da, gözaltına alınan 3 kişiden ikisi tutuklandı. Bu arada cinayete karışan zanlılardan S.G.’nin de, Kuzey Irak’a kaçtığı belirlendi.

Takibe alınan S.G.’nin sık sık İzmir’deki sevgilisiyle telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Sevgilisine duyduğu özleme daha fazla dayanamayan S.G., ilk olarak Kuzey Irak’tan Diyarbakır’a geçti. Ardından da burada hazırlattığı sahte kimlikle İzmir’e geleceği öğrenildi.

Öğle saatlerinde takip edildiğinden habersiz olarak Diyarbakır’dan İzmir uçağına binen S.G., saat 15.00 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indiği sırada apronda bekleyen polislerce gözaltına alındı. S.G.’nin Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgusunun devam ettiği bildirildi. 
 

Editör: TE Bilişim