Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
Kararları belediyeye tebliğ eden sendika, 26 Temmuz tarihine kadar eylemlere devam edecek ve genel greve gidecek. Genel grev öncesi İZENERJİ ve İZELMAN çalışanları Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’ndaki İBB binasına protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. 
DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'na üye İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları, İBB binasına geçtiğimiz ay grev kararını asmıştı. 26 Temmuz tarihine kadar çeşitli eylemler yapacak İZELMAN ve İZENERJİ çalışanları bugün Basmane Meydanı’ndan Konak Meydanı’ndaki İBB binasına yürüyüş gerçekleştirdi. Genel İş Sendikası 2.Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, sadaka değil toplu sözleşme istediklerini belirterek, “Bize teklif edilen zam oranları enflasyonun altındadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu işçi sınıfa sonuna kadar ekmeğine, geleceğine çocuğuna ve ailesine sahip çıkacaktır. Biz ücrette adaletten başka bir şey istemiyoruz” dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise dün düzenlendiği basın toplantısında, “Bu eylemlere ESHOT katılmayacak, ancak bir gece ansızın onlar da iş bırakabilir. 26 Temmuz'daki genel greve 10 binlerce kişi katılacak. Şoförler bazen yarım gün, bazen tam gün iş bırakacak. Gaz keserek, patlak- çatlak tamiri yapmayarak eylemlere destek verecekler. 30 ilçenin çöp atık tesisleri bizim çalışma alanımız içindedir. Biz oraları kilitlediğimizde tüm ilçeler çöpten geçilmeyecektir. Yeşil alanlar, parklar, Mezarlılar Müdürlüğü'nde de grev uygulanacak" ifadesinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim