İzmir’de Trafiği Kapatan Konvoya Ceza
İzmir’de Trafiği Kapatan Konvoya Ceza
İçeriği Görüntüle
Kursta elifba cüzünden başlayan Kur'an eğitimi tecvidle okuma eğitimiyle tamamlanıyor. Kursun başarılı olmasındaki en büyük etken ise İmam Hatip Nuri Zararsız'ın sabırlı olması ve olumlu yaklaşımıyla öğrencilerinin ümitsizliğe düşmelerine engel olması gösterildi. Teknolojik araçlardan yararlanılarak yapılan iki ay süren eğitim boyunca Zararsız, öğrencilerin kısa sürede Kur'an öğrenmesi için çaba gösteriyor. Kurs başlarken her öğrencinin aynı seviyede olmasına dikkat edilirken, öğrencilerin derslerden geri kalmamasına önem veriliyor. İki gün üst üste devamsızlık yapan öğrenci ceza olarak kurstaki arkadaşlarına baklava ısmarlıyor. Kursa katılan öğrencilerden biri olan 63 yaşındaki İbrahim
Sinop, hiçbir şey bilmedikleri için kursa önce korkarak yaklaştıklarını, imam Nuri Zararsız'ın olumlu yaklaşımı sonucu kısa sürede Kur'an okumayı öğrendiklerini belirtti. Bu gibi faaliyetlerin tüm camilerde yaygınlaşmasını isteyen Sinop, şöyle konuştu: "televizyon karşısında boş boş oturmak yerine artık vaktimizi daha hayırlı bir iş için harcıyoruz. Camilerin sadece namaz kılınan bir yer olmadığı bu gibi kurslarla camilerimiz eğitim yuvası olduğunu özellikle gençlere anlatarak teşvik etmeliyiz"
Kursu gönüllü olarak düzenleyen imam Zararsız da, burada sadece Kur'an okumakla yetinmediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kursta yakaladığımız arkadaşlık ortamıyla kurs dışındada hep birlikte hayırlı işler yapıyoruz. Hasta ziyareti ya da cenazesi olan arkadaşlarımızı ziyaret edip onların acılarına ortak olurken aynı zamanda düğün yapan torunu olan arkadaşlarımızı da ziyaret edip onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Kursumuzun bu yönü herkese örnek olmalı."