ESHOT’a kalite tescili ESHOT’a kalite tescili
Panele katılacak olan Akil İnsanlar Heyeti'nden Fadime Özkan'ı dinlemek istediklerini belirten kalabalık grup içeri alınmadı. Güvenlik güçleri, 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Kahrolsun AKP Diktatörlüğü', 'Türk-Kürt Kardeştir-Amerika Kalleştir', 'AKP'nin Akili Böldürtmeyiz Ülkeyi' şeklinde slogan atan grubun herhangi bir taşkınlığa meydan vermemesi için yoğun önlem alındığı görüldü.
'Silahlar Sustu-Şimdi Barışı Düşünme ve Konuşma Zamanı' konulu etkinliğin yapılacağı saat 14.00'ten önce kültür merkezi önünde toplanan grup tarafından yapılan basın açıklamasında, açılım sürecinin etnik boğazlaşmanın önünün açılmasına neden olacağı iddia edildi. Açıklamada, hükümetin bölünme sürecinin meşruiyetini sağlamaya çalıştığı savunularak şöyle denildi: "Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı Türkiye'nin ve Suriye'nin bölünmesi görevini yerine getirmektedir. İcra ettiği görev budur. Bu süreçte Akil İnsanlar denen heyetin görevi akan kanın durdurulması değil, akan kanın çoğalmasını meşrulaştırmaktır. Ancak gittikleri her yerde bugün burada olduğu gibi protesto edilmişlerdir ve edileceklerdir. Çünkü Türk Milleti bu yıkım sürecine izin vermeyecektir. Türk Milleti bu şer ittifakının projelerini yırtıp tarihin çöp sepetine atacaktır"
Bu arada Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki etkinlik Akil İnsanlar Ege Grubu Üyesi Fadime Özkan'ın ve davetlilerin katılımıyla başladı.


Editör: TE Bilişim