Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde kentte bir çok kişinin telefonla aranarak sağlık sigortası yaptıklarını, genel sağlık sigortası kapsamında olduklarını, genel sağlık sigortası şirketinin avukatı olduklarını, borçlarının bulunduğunu, ücretsiz chek up kazandıklarını, sağlık danışmanlık hizmetlerinden arandıklarını söylemek suretiyle çok sayıda kişinin dolandırıldığını belirledi.

Geçtiğimiz Salı günü yapılan operasyonda 110 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şüphelilerden 9 kişi ifadelerin ardından serbest bırakılırken 101 kişi adliyeye sevk edilmişti. Savcılık sorgusunun ardından 6 kişi daha serbest bırakılırken, 95 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme karşısına çıkan zanlılardan 5'i tutuklanırken, 10'u adli kontrol şartıyla diğerleri ise serbest bırakıldı.

10 AYDA 15 MİLYON LİRA
Polis ekiplerin yaptı çalışmada, çağrı merkezinde üst düzey yönetici olarak görev yaptığı ileri sürülen 5 şüphelinin bankalardaki hesap hareketlerinde yaklaşık 15 milyon liralık para transferi olduğu ileri sürüldü. Dolandırıcıların geçtiğimiz Şubat ayından beri 20 bin kişiyi dolandırdığı iddia edildi. Öte yandan, çağrı merkezinde çalışan ve gözaltına alınanların ifadelerinde şirketin dolandırıcılık yaptığını bilmediklerini söylediği bildirildi.
Editör: TE Bilişim