Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı Çiğli'nin ilk sosyete pazarı açıldı
Yangında dumandan zehirlenen iki kişi hayatını kaybetmişti. 
İzmir’in Çiğli ilçesinde 27 kişilik özel bir huzur evinde dün akşam yangın çıktı. Yangının huzurevinin zemin katında bulunan mutfak bölümündeki elektrik kontağından çıktığı düşünülürken, katta açık bulunan tek çıkış kapısına yoğun duman nedeniyle ulaşılamadığı, bu sebeple yatalak hasta SGK’dan emekli Ali Bereket (91) ve emekli astsubay Tahsin Erten’in (91) yoğun dumandan zehirlendiği öğrenildi. Bereket ve Erten’in kaldırıldıkları Karşıyaka Devlet Hastanesinde hayatlarını kaybettiği belirtilirken, aynı katta yoğun dumana maruz kalan Yakup Karacan’ın kurtarıldığı öğrenildi.

ÜÇ İTFAİYE ERİ ZEHİRLENDİ
Yangına, huzurevindeki görevlilerin fark etmesi üzerine müdahale edildiği, müdahale sırasında üç itfaiye erinin hafif şekilde zehirlendiği belirtildi. Ekipler kamera kayıtlarını araştırırken, hasar tespit çalışmaları başlattı. Yangından sağ kurtulan kişilerin yakınları huzurevinde bulunan eşyaları toplamaya başladı ve yeni huzurevi arayışına girdi.

DEDESİNİ KAYBEDEN TORUN KONUŞTU
Yangında hayatını kaybeden Tahsin Erten’in torunu Işıl Erten Balkış ise dedesinin daha önce de kaynar suyla yandığını ve bir süredir huzurevinde yaşadığını söyledi. Huzurevindeki bakımdan çok memnun olduklarını belirten Balkış, olayı şöyle anlattı: “Olay gece olmuş. Biz uyuyorduk. Gece amcam mesaj atmış uyuduğum için görmedim. Sabah uyandığımda hemen internetten baktım olay dedemin yattığı yerde olmuş. Cenazeyi bulmak için önce hastaneye gittik. Sonra cenazeyi bulduk.” Annesinin yaralı olarak kurtulduğunu belirten Tülin Eroğlu ise, annesini başka bir huzurevine naklettiklerini belirterek şunları söyledi: “Annem ikinci kattaydı. Annemizde bir sorun yok. Gece yoğun bakımda tedavi gördü şuan iyi. Başka bir huzurevine naklettik.” 

“SIRTIMIZDA TAŞIDIK”
Olayın görgü tanıkları Ferhat Sarı ve Gülen Filiz de yaralıların ekipler ve vatandaşlar tarafından kurtarıldığını belirterek “Saat akşam 9-10 civarı sesler geldi, koştuk yangın başlamıştı. Yan taraftan yangın söndürme tüpleriyle su sıkmaya başladık sonra itfaiye geldi. İtfaiye gelince ekiplerle birlikte yaralıları sırtımızda taşıdık. Merdivenler komple dumandı.”



“YOĞUN DUMAN NEDENİYLE GİREMEDİLER”
Huzurevinde gündüz hemşiresi olarak görev yapan Aysel Nar da, 10 yıllık huzurevini üç ay önce başka kişilerce devralındığını söyledi. Yangın çıktığı esnada üst katta bulunan yaşlıların kurtarılabildiğini, zemin katta oturan yaşlılara yoğun duman nedeniyle ulaşılamadığını belirten Nar, sözlerini şöyle tamamladı: “İtfaiye gelince onları kurtarmışlar. Gece görevlileri seslenilince yanlarına gitmişler ama duman yüzünden girememişler.” 


Editör: TE Bilişim