Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Şubat ayı değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. İTB Başkanı Işınsu Kestelli, konuşmasında eğitim, yeni ticaret kanunu ve Expo 2020 ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Şubat ayı değerlendirme toplantısının ayın 28'ine denk gelmesini ilginç bir tesadüf olarak değerlendiren Başkan Kestelli, eğitimin çok önemli olduğunu, özellikle kız çocuklarının okuması gerektiğini, seviyesi yüksek bir eğitim gerektiğini bunun da refah düzeyi ile mümkün olacağını ifade etti.Türkiye'nin ekonomisinin daha da büyüyebileceğini söyleyen Özgener yeni ticaret kanununda ki bazı konuların değiştirilmesi gerektiğini kaydederek, "Temmuz ayında yürürlüğe girmesi planlanan Türk Ticaret Kanununda bazı konularda düzeltme ve değişiklikler yapılmasını bekliyoruz. Yeni çek yasası ile ilgili değişikliği ve ekonomik suçlara korkutucu ağır cezalar veriliyor. 22 ayrı konuda ağır cezalar verilmesi anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir. İnternet sayfasındaki mali ve ticari sırların açıklanması, borçlanma yasağı, küçük şirketlere dahi profesyonel denetim zorunluluğu, Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Usul Kanunu arasındaki değerlendirme farklarının sürdürülmesi konuları da değiştirilmez ise ticari yaşam olumsuz ve beklenmedik haksız yaptırımlara bizleri maruz bırakacaktır." dedi.
EXPO 2020 ÇALIŞMALARI HIZLANIYOR
Expo 2020 İzmir adaylığı için sürdürülen çalışmalara da değinen İTB Başkanı Kestelli, şunları kaydetti:
"Borsamızı temsilen çalıştığım yürütme kurulunun yaptığı ziyaretlerde İzmir için pozitif bir gözlem algılıyoruz. Expo 2020 çalışmaları kapsamında yüklenicileri seçmek için açtığımız konkur hızla ilerliyor. Umuyorum ve diliyorum ki 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar: Herkes için sağlık' temasıyla yola çıktığımız Expo 2020, kentimiz ve ülkemizin için önemli bir kazanım olacak."
İZMİR'E KAMU YATIRIM BÜTÇE TALEBİ
İzmir'in 2011 verilerinin, Türkiye ortalamasından daha iyi olduğunu söyleyen İTB Başkanı Işınsu Kestelli, "İzmir'in Türkiye'ye katkısı her geçen gün daha da artıyor. Vergi Dairesi Başkanımız Gürhan Acar'ın, İzmir'in vergi tahsilatında Ankara'yı geride bırakarak üçüncü sıraya yükseldiği açıklaması da bu gelişmeyi teyit ediyor. Dolayısıyla İzmir'in hükümetten, bu kentin merkezi bütçeye yaptığı katkıya paralel bir kamu yatırımı bütçesi isteme hakkı doğuyor. İzmir milletvekillerinden bu konuda öncü olmalarını istiyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim