Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı Bayraklı’da minik başkanlar icraatlarını açıkladı
Kıraç, Türkiye coğrafyasının yüzde 90 fay hatları ile bağlantılı bir ülke olduğunu açıklayarak depremle yaşama gerçeğinin unutulmaması gerektiğini belirtti. Kentte yaklaşık bin 700 okulda hasar tespit çalışmaları yaparak tespit edilen
okullar arasında onarım ve bakım çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Kıraç, özellikle 17 okulu deperme dayanıksız olması gerekçesiyle eğitm ve öğretime kapattıklarını kaydetti. Öğrenci ve velilerden gereken anlayış ve desteği beklediklerini de dile getiren Vali Kıraç; şöyle konuştu: "İzmir'deki yaklaşık bin 500, bin 600 okuldan bir kısmını geldiğimiz günden itibaren depremde dayanıklı hale getirmeye, yıkıp yenilerini yapmaya gayret gösteriyoruz. En son tabii depremler arttıkça bakmış olduğum tarihlerde 17 okulumuzun da deprem esnasında sıkıntı doğurabileceği tespitlerini elde ettikten sonra o okullarımızda okuyanları amaca uygun civar okullara taşımak suretiyle öğrencilerimizi riskten uzak tutmanın yolunu aradık. Şu an aldığımız kararla 17 okulumuzu mevcut binalarda eğitime kapattık. Amacımız, insana insan değeri vermek. Çocukları sağlıklı ortamlarda depreme güvenilirliği olmayan ortamlarda, dersliklerde eğitim yaptırmamak." Bu açıdan öğrenci ve velilerden hoşgörü isteyen Kıraç, şunları söyledi: "İnşallah kısa sürede boşalttığımız okulların yine aynı yerlerinde veya amaca uygun alanlarda depreme uygun teknoloji ile yapılmış binaları yaparak eğitim ve öğretimini orada sürdürmenin yollarını arıyoruz."
Konuşmaların ardından Vali Kıraç, Eğitim ve Kültür Vakfına eğitime verdiklerini önem ve destek için teşekkür etti ve Yaşar Eğitim ve Kültür Derneği Vakfı temsilcisi Nilgün Vural'a katkılarından dolayı günün anısına bir plaket verdi.

Editör: TE Bilişim