İzmir'in en yeni ancak en kaliteli baklavasını üretem Mustafa Bilgin ile görüştük ve Bilgin Baklava hakkında bilgi aldık. Mustafa bilgin ile yaptığımız roportajı sizler ile paylaşıyoruz. İşte röportajın detayları


Biz Kimiz ;

 Mustafa Bilgin dünyanın en kaliteli baklavalarını yapan ustaların yaşadığı  Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Adaklı köyündendir.

 Gaziantep ustalarından aldığı tüm tecrübeyi baklava sektöründe çalışarak, işletme açarak devam eden Mustafa Bilgin bugün Bilgin Baklava da üretilen tüm baklavaların yapılmasında başından sonuna kadar ilgilenmekte, tüm malzemelerin alımı ve üretimini kendisi yaparak bu lezzetin size ulaşması için azimle çalışmaktadır.

Neden Bilgin Baklava ?

Bilgin Baklava olarak; baklava üretiminde kullandığımız tüm ürünleri özenle seçmekteyiz.

Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu Türkiye’nin bilim kahramanları İzmir’de buluştu

Baklavamızda dünyanın en kaliteli fıstığının yetiştiği barak ovasından 7. aydan itibaren ham olarak toplanan bozbir fıstıkları kullanılmaktadır. Bu fıstık enfes kokusunu yeşilliğinden alır ve tam bir yıllık ürün hasadı yapılarak özel ortamda muhafaza edilmektedir.

Baklavada kullandığımız sadeyağı urfa yöresinde 5. ve 6. aylarda yayla hayvanlarından üretilen bahar yağları kullanılmaktadır. Hayvanlar tamamen doğal ortamda ve otlayarak beslenmektedir.

Bilgin Baklava olarak tüm ürünlerimizi günlük üreterek sizlere en taze ve kaliteli baklavayı sunuyoruz. Pazar günleri kapalıyız. Çünkü biz ekibimiz ile beraber pazar günü tatil yapıyor diğer günler sizlere tam kapasite ve enerjik kaliteli hizmet vermek istiyoruz. Üstelik pazar günü kapalı kaldığımız için günlük üretime sadık kalıyoruz. Baklava çeşme suyu yerine arıtılmış su ile hazırlanırsa şekerleme yapmaz. Tabii doğal şeker kullanmak koşulu ile.

Bilgin Baklava olarak taahhütümüzdür. Baklavanın tam kıvamında olması için hamurun sert olması gerekir. Bunun için hamurun kıvamı çok önemlidir.
Gelişen teknoloji ile beraber sektörümüzdeki bir çok firma baklava hamurunu makine ile üreterek açmaktadır. Bu yöntem baklava tadının zamanla değişmesine ve kalitenin ortadan kalkmasına sebep olmuştur.
Biz Bilgin Baklava olarak, hamurlarımızı elle açacağımızı ve taş fırınlarda özenle pişireceğimizi taahhüt ederiz...

Editör: Ersin USTA