Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Kurtuluş Savaşı’nın taçlandığı 9 Eylül kurtuluş günü kutlamaları, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Hükümet Konağı önünde bayrak töreni gerçekleştirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

“ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ”
Türk süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna yeniden Türk bayrağı çekmelerinin canlandırıldığı tören sonrası, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, temsili süvari birliği komutanı ile askeri tebrik etti. Ardından Aziz Kocaoğlu, atlı birlik komutanına plaket verdi. Vatandaşlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Polise uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

BAKAN EROĞLU ATATÜRK’ÜN HEYKELİNDEN İSTEDİ
Törenin ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gönderdiği Atatürk’ün Balmumu Heykeli büyükşehir binasında sergiye açıldı. Başkan Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e teşekkür etti. Bakan Eroğlu da heykelin üzerindeki kıyafetlerin Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinde üzerinde olan kıyafetler olduğunu ve çok etkilendiğini belirterek, aynı heykelden memleketi Afyon’a da gönderilmesini rica etti.
İzmirli vatandaşlar heykeli görünce hüzne boğuldu. Bir vatandaş ağlayarak, Atatürk’ün kıymetinin bilinmediğini söyledi.
Editör: TE Bilişim