Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi Başkan Demir Tebrik Çiçeği Yerine SMA’lı İkbal’e Destek İstedi
Uygulamalı eğitimlerle 70 saatlik eğitim sonucu sertifika almaya hak kazanan 125 girişimci kursiyer Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sertifikaları verildi. 
Katılımcılar 30 bini hibe, 70 bini faizli kredi olmak üzere toplamda 100 bin liralık kredi kullanma imkanına sahip oldular. İş yaşamında istihdamı artırmayı ve girişimciliği artırmayı hedefleyen eğitimler kapsamında 125 kursiyere sertifikalarını vermekten mutluluk duyduklarını ifade eden KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, girişimciliği çok önemsediklerini belirterek, “Girişimcilik tüm dünyada istihdam yaratma ve gelişmede büyük rol oynamaktadır. Bizde İzmir’in her bölgesinde İŞKUR ile işbirliği yaparak, girişimcileri destekleyip iş dünyasını desteklemeye çalışıyoruz” dedi.
Özellikle kadınların girişimciliğe yönlendirilmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Çanakçı, “Ülke nüfusunun yüzde 50’si kadın. Kadınların ve gençlerin girişimciliğe katılmaları önemli. Tüm dünyada kadınların ekonomiye katılma oranının yüzde 50, AB’de yüzde 56 iken, Türkiye’de yüzde 25-30 arasında değişiyor. Kadınları istihdam etmeliyiz ki, belirlenen 2023 hedeflerine katkı koyalım” diye konuştu.
İŞSİZLİK EN FAZLA İZMİR’DE
Projenin en büyük çıktısının istihdam yaratmak olduğunu belirten Çanakçı, “İzmir son baktığım TÜİK rakamlarına göre yüzde 14,2’lik yüzde ile Türkiye’de işsizlik oranının en yüksek olduğu il. Elimizi mutlaka taşın altına sokmamız lazım” dedi.
Editör: TE Bilişim