TIR devrildi, 6 araç birbirine girdi: 3 yaralı TIR devrildi, 6 araç birbirine girdi: 3 yaralı
İzmit Cephanelik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen bisiklet dağıtımı ilginç görüntülere sahne oldu. Öğrenciler bisiklet dağıtımı öncesi tribünlere oturtulurken, sahaya dizilen 5 bin 500 bisikleti almak için sabırsızlandı.

Öğrenciler bisikletlerini almak için aileleri ile birlikte gelirken, dağıtılacak olan bisikletlere öğrencilerin isimlerinin yazıldığı belirtildi. Açılış töreninin ardından sahaya koşan öğrenciler kendilerine ait bisikleti bulabilmek için yoğun çaba sarfetti. Öğretmenlerinin yardımı ile kasklarını takan çocuklar, ilk yapacakları işin arkadaşları ile bisiklet turuna çıkmak olduğunu belirtti. Dağıtım sonrası 5 bin 500 çocuğa, bisikletin trafikte kullanımı ile ilgili kurallar okunarak bilgilendirildi.

Projenin mimarı olan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, çocuklarla birlikte bisiklete binmeyi ihmal etmezken, "İzmit'i Bisiklet Dostu Kent yapmak için vatandaşlarımıza söz verdik. 5 bin 500 çocuğumuza bisiklet dağıttığımız bu proje, genel itibari ile daha yaşanılabilir ve çevreci bir kent ve daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Dağıttığımız bisikletler ile uzun vadede kent içi toplu ulaşımda, şehir içi trafik gürültüsü ve kargaşanın azaltılmasını, bisiklet kullanımı ile fiziksel aktivitenin artırılarak daha sağlıklı insanlar ve yaşam koşullarının oluşmasını hedefliyoruz. Bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu düşünürsek bu projeyi daha iyi anlamış olacağız" dedi. Bisikletlerini alan ve kasklarını takan öğrenciler, dağıtım sonrası aileleri ile birlikte bisikletlerine binerek evlerinin yolunu tuttu.


Editör: TE Bilişim