4 yaşındaki çocuğun feci ölümü 4 yaşındaki çocuğun feci ölümü
 Tekirdağ’da bir izolasyon fabrikasında büyük çapta yangın çıktı.  Edinilen bilgiye göre, Karadeniz Mahallesi Dumansız Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Roypor isimli izolasyon fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangında fabrikanın içinde bulunan strafor malzemesi alev aldı. Boyu 50 metreyi bulan yangına ilk önce fabrika çalışanları müdahale etti. Doğalgaz borusunun da alev almasıyla alevler bütün fabrikayı sardı. Yangına Tekirdağ ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken, fabrikada zaman zaman çökmeler meydana geldi.
Duvarları iş makineleri ile yıkarak alevlere müdahale eden itfaiye ekipler, 3 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına almayı başardı. Köpük ve kimyasal tozlarla yangın müdahale eden itfaiye ekipleri zaman zaman düşen parçalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı itfaiye erleri yangın sırasında hafif şekilde yaralandı.

CANLARINI TEHLİKEYE ATTILAR
Fabrika çalışanları yangının arasından yanan evrakları kurtarmak için seferber oldu. Dumanların arasından evrakları kurtarmaya çalışan fabrika çalışanlarına polisler engel oldu. Polis ekipleri çalışanların yangın içerisine girmesine izin vermedi.

MADDİ HASAR BÜYÜK
Yangında büyük maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, “Yangının sebebinin ne olduğu bilinmiyor. Çok büyük bir yangın. Sevindirici tarafı can kaybının olmaması maddi hasar çok büyük. Tekirdağ için önemli bir yatırımdı. En kısa zamanda faaliyete geçmesini temenni ediyorum” dedi.
Yangında soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, “Akşam saatlerinde strafor imalatı yapan bir fabrikamızda yangın çıktı. Kimyevi madde çok olduğu için söndürmekte zorlandık. Yangını kontrol altına aldık. Depo içerisinde yanan strafor malzemesini söndürüyorlar. Çok miktarda yangını söndürmek için köpük kullandık” dedi.
İtfaiye ekiplerinin fabrikada soğutma çalışmaları devam ediyor.

Editör: TE Bilişim