Serbest Kaldı, Eşinin Cenazesine Katıldı Serbest Kaldı, Eşinin Cenazesine Katıldı
 Programa katılan Kabe müezzin ve imamları Türkiye’ye övgüler yağdırdı. 
Hayrat Vakfı ve Kütahya Sancak Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SANCAK-DER) tarafından organize edilen Ezan ve Kur’an ziyafeti programına Kabe İmam ve Müezzinleri davet edildi.
Kütahya Dumlupınar Stadı'nda gerçekleştirilen program, Kabe imamlarından Şeyh Ahmed Yunus tarafından programa katılan yaklaşık 20 bin kişiye akşam namazını kıldırmakla başladı.
Namaz sonrasında bir açılış ve selamlama konuşması yapan Sancak Derneği Başkanı Muhammed Raşit Şimşek, Kabe’ye gitme imkanı olmayanların da Kabe’de yaşanan hazzı bir nebze olsun almaları ve o duyguyu yaşamaları için Kabe İmam ve Müezzinlerinin katıldığı bir program düzenlediklerini belirtti.
Programa katılan ve büyük ilgi gösteren herkese teşekkür eden Dernek Başkanı Şimşek, “Bugün burada kıldığımız namaz bizlerde Kabe’de kılınan namazlar gibi bir hissiyat hissiyat oluşturdu ise ne mutlu bize. Bu gecenin Miraç gecesi olması ayrı bir güzellik oldu. Bizim böyle ittihat ve ittifaklara ihtiyacımız var. Bizim olduğu gibi bütün İslam aleminin buna ihtiyacı var. Bu ve böyle gecelerde Cenab-ı Hakka külli dualar edeceğimiz, mezhebimizi, meşrebimizi, mesleğimizi bir kenara koyarak dua edeceğimiz müstesna gecelerdir. Bizi bugün buraya toplayan hepimizin namaz kılarken yöneldiğimiz kıblemiz, Kabe’mizdir. Bizim ortak paydamız iman ettiğimiz Kur’andır. Peygamberimiz hepimizin peygamberidir. O halde ittihada ve ittifaka memuruz, mecburuz. Kütahya’da olduğu gibi bütün Türkiye’de ve İslam aleminde bu birlikteliğe ihtiyaç var. Cenab-ı Allah bu gece vesilesiyle memleketimize sulhu selamet nasip eylesin” diye konuştu.



Programın ortaklaşa organize edildiği Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Bülent Güner de bir konuşma yaparak Miraç Gecesi hakkında bilgiler verdi.
Yapılan konuşmalarından ardından Kabe imamları tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti sunuldu. Okunan Kur’anların ardından yine Kabe İmamlarından Basim Hendan El Ahyani tarafından yatsı namazı kıldırıldı.
Program boyunca Türkiye’ye övgüler yağdıran Kabe İmamları, Türkiye’nin güzel giden gidişatının olduğunu, bu güzel gidişat için Kabe’de Türkiye için dua ettiklerini ifade ederek Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiklerini söylediler.
Program sonrasında ise Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık tarafından misafirlere Kütahya çinisinden birer tabak hediye etti.
Düzenlenen programa yaklaşık 20 bin Kütahyalı katılırken program bitiminde vatandaşlar ellerindeki cep telefonları ve fotoğraf makinaları ile Kabe İmamlarını görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Editör: TE Bilişim