Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı. Bir Dilencinin Üzerinden 15.075 TL Çıktı.
PKK’nın elindeki biri kaymakam sekiz kamu görevlisi BDP milletvekilleri ile İHD ile Mazlum-Der temsilcilerine, Irak Kürdistanı’nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Amediye İlçesi yakınlarındaki Zap bölgesinde teslim edilecekti ancak son anda ilginç bir gelişme yaşandı. Teslim alacak heyet buluşma noktasına 100 metre kala geri döndü. 1 saat sonra kriz aşıldı. Teslim alacak heyet ile PKK'lılar bir araya geldi, durum değerlendirmesi yapıldı. Saat 11.00'de kamu görevlileri heyete teslim edildi.
GÜL'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kaçırılan kamu görevlilerinin Türkiye’den giden heyete teslim edilmesine ilişkin, ”İyi tabii ki muhakkak ki. Uzun süre memleketten uzakta olan ve haber alamadığımız vatandaşlarımızın sağ salim dönmesi sevindirici” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ”Şiddet, silah durursa o zaman güvenlik politikalarından reform politikalarına geçiş kolay olur. Böyle bir süreçteyiz, herkes bunun kıymetini bilsin ve neticeler iyi olsun” dedi.

"AİLELERİYLE GÖRÜŞÜYORLAR"

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Habur’da serbest bırakılan görevliler aileleriyle görüşüyor. Kaçırılmaları bir hak ihlalidir tekerrür etmemelidir" dedi.

Editör: TE Bilişim