Konaklı Kadınlar Denizle Buluşuyor.. Konaklı Kadınlar Denizle Buluşuyor..
Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen ‘Şiddete Karşı Duvar Olalım’ ve ‘Kadınlar Eşitlik İçin Pedal Çeviriyor’ etkinliklerine CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Emel Denizaslanı, CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız, eski İzmir Milletvekili Güler Aslan, İzmir Bisiklet Derneği üyeleri, Parkur Bisiklet Derneği Spor Kulübü üyeleri ile çok sayıda kadın derneği başkanı ve üyeleri katıldı. Etkinlikte kadına yönelik şiddet, kadınların kürtaj hakkı, yeni eğitim sistemi gibi pek çok konuya hazırlanan pankartlarla dikkat çekildi. 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün sadece kadınların gücünü, haklarını öne çıkaran bir gün olmadığını belirterek, “8 Mart aslında toplumun her kesimi için, ezilen, zorluk çeken, yeni bir güne merhaba demek isteyen her aydınlık yolcusu, çağdaş, demokrat zihniyetli insan için çok önemli bir dayanışma günüdür. Kadınların başlattığı ama tüm toplumların aydınlık yarınları için başlattığı bir gün. 8 Mart’ı böyle algılamamız gerekiyor” diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Tarhan ise, kadınların bir gün önceden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kendisini konuk ettikleri için İzmirli kadınlara teşekkür etti. Tarhan, kadınların yazılan pankartlarla çok önemli konulara dikkat çektiklerini belirterek, yeni eğitim sisteminin getirdiklerine değindi. Tarhan, “4+4+4 eğitim sistemiyle 16 yaşından küçük çocukların ağır işlerde çalışmasına yönelik yönetmelik çıktı. AKP’ye oy verenlere hayırlı olsun. Bu sayede çocuk köleliğin yolu açıldı” dedi.
14 yaşındaki çocuklara tecavüz edenlere neredeyse masum ama tecavüze uğrayan çocuğun suçlu ilan edildiğini, kadına yönelik şiddetin ise yüzde bin 400 arttığını savunan Tarhan, 10 yılda kadın istihdamının yüzde 10 düştüğünü söyledi. 
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hakan Tartan hazırlanan panoya ‘En büyük şiddet sevgisizliktir’ yazarken, Emine Ülker Tarhan ise ‘Kadınlara yönelik fiziksel şiddet görünüyor. Peki görünmeyen ve ruhlarımızı zehirleyip öldüren psikolojik şiddetin ceza kanununda yeri var mı?’ yazdı.
Başkan Tartan, tüm kadınlara Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyeri kadınların keçeden hazırladığı mor yaka iğneleri ile karanfil dağıtarak, kadınlarla birlikte şiddete karşı pedal çevirdi. Etkinlik Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Editör: TE Bilişim