E-Sigaraların Farklı Tat ve Kokuları Gençleri Teşvik Ediyor! E-Sigaraların Farklı Tat ve Kokuları Gençleri Teşvik Ediyor!
 Türk asıllı Alman bilim adamı Hüseyin Şahinbaş, kanser hastalarına yeni bir umut olan tedavinin klasik kanser tedavisine oranla 2 ile 5 kat daha iyi sonuç elde edilmesini sağladığını söyledi. 
 Isı tedavisi yüzyıllarca kullanılan bir yöntem olmasına karşın, kanser tedavisindeki yeri kısa bir süre öncesine kadar anlaşılmamıştı. Son yıllarda ABD, Kanada, Japonya, Almanya, İngiltere, Güney Kore gibi ülkelerde kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılan yöntem, artık Türkiye’de de uygulanabilecek. Türkiye'de ilk defa Bursa'da uygulanacak olan tedavi, kanser hastaları için de umut olacak. Kanser hastalarına yeni bir umut olan tedavi, klasik kanser tedavisine oranla 2 ile 5 kat daha iyi sonuç elde edilmesini sağlıyor.
 Kanser tedavisinin 4. unsuru olarak kabul edilen ‘hipertermi’nin dünyadaki otoritelerinden olan Türk asıllı Alman bilim adamı Dr. Hüseyin Şahinbaş, Bursalı meslektaşı Doç. Dr. Mutlu Demiray ile hipertermide gelinen son noktayı anlattı. Hiperterminin hem yaşam oranlarını yükselttiğini hem de kanser tedavisinin ayrılmaz parçaları olan kemoterapi ve radyoterapi kaynaklı yan etkileri azalttığını anlatan Şahinbaş, “Güvenli radyofrekans dalgaları ile tümör dokusunun spesif olarak ısıtılması, tedavi süresinde iyi sonuçlar alınmasını sağlıyor. Kanser dokusunun karakteristik özelliği olan anormal damarlı yapı, ısı etkisiyle normal dokudan farklı tepki vermesine, daha çok ısınmasına, bu da kemoterapi ve radyoterapinin kanser dokusu üzerinde daha yıkıcı hasarlar bırakmasını sağlıyor” dedi.

  “KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR SİLAH OLACAK”
 Hipertemi ile dünya üniversiteleri ve kanser tedavi merkezlerinden örnekler de veren Şahinbaş, “Almanya’da hipertemi kanser tedavilerinde ayrılmaz bir parça haline geldi. Isının gücü, kanser dokusunda geri dönüşü olmayan bir tahribata ve tedavi etkinliğine imkan sağlıyor. Alman Hipertemi Derneği, bu tedavi yönteminin önümüzdeki yıllarda tüm dünyada modern kanser tedavisinin en önemli silahlarından biri olacağını söylemişti” dedi.
 Hipertemi ile 3 yıl önce tanıştığını ifade eden Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Mutlu Demiray ise, “Kanserin başlangıç sürecinden itibaren etkili olan pek çok faktör var. Isının metabolizmada tetiklediği en önemli mekanizma bağışıklık sistemi, doğal savunmanın da devreye girdiği bu tedavi protokolü, kanser tedavisinde gelecek yılların seyrini de belirleyecek” ifadelerini kullandı.
Demiray, hiperterminin etkin ve başarılı bir tedavi sağladığını belirterek, yan etkilerinin düşük olduğunu sözlerine ekledi.
 Konuşmaların ardından Mutlu Demiray ve Şahinbaş, Kükürtlü Caddesi'ndeki yeni merkezde bulunan hipertemi cihazlarını tanıttı.

Editör: TE Bilişim