Balkondan düştü hayatını kaybetti Balkondan düştü hayatını kaybetti
Karabağlar Belediyesi’nin, Balkan Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlediği Balkan Festivali, İzmir’de yaşayan Balkan Göçmenleri’ni bir araya getirdi, eğlendirdi. Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katılan İzmirliler, Balkan türküleriyle coşup, halaylar çekti, Balkan kültürünün özelliklerini tanıdı. Festivale katılarak birbirinden güzel Balkan Türküleri’ne alkışlarla eşlik eden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Karabağlar’da çok sayıda kültürü buluşturan, kucaklayan etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Balkan Festivali de bunlardan biri. Bu etkinliklerle değişik kültürlerin müziği, halayları, yemeklerini tanıma ve tanıtma imkanı buluyoruz. Karabağlar’da el ele bu güzellikleri yaşamak, birlikte olmak çok güzel. Bizimle birlikte burada sevincimizi paylaşan, türkülerini, kültürlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Festivalde sanatçı Cenk Bosnalı birbirinden güzel Balkan ezgilerini seslendirdiği muhteşem bir konser verdi. Bosnalı’nın sahne performansı göz dondururken, alanı dolduran izleyiciler Balkan halayları çekti. Balkan Halk Oyunları Ekibi’nin folklor gösterisi ise katılımcılara görsel şölen yaşattı. Festival alanında gün boyunca kurulan stantlarda Balkanların yemekleri ve ürünleri satışa sunuldu, tanıtımı gerçekleştirildi. Renkli balon yapımı ve gösterisi ise çocukların ilgisini çekti.
Gecenin sonunda, Balkan Kulübü Derneği ve İzmirli Boşnaklar Derneği Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e teşekkür ederek, plaket sundu.



Editör: TE Bilişim