Karabağlarda Otobüsü Taşladılar Karabağlarda Otobüsü Taşladılar
Yaşlılara, gençlere, kadınlara ve engellilere yönelik hazırlanan projelerle Karabağlar halkının yaşamının daha da kolaylaştırılması, halkın sosyal yaşamla bütünleşmesi hedefleniyor. Söz konusu projelerde ilçede yaşayan yaşlılara yönelik bakım ve yardım faaliyetleri hayata geçirilecek.

Yaşlı vatandaşların evlerine periyodik olarak ekipler gönderilerek ihtiyaçları karşılanacak. Kimsesi olmayan, kendine bakamayacak durumda olan yaşlıların tırnak kesimi, tıraş, banyo gibi kişisel temizlikleri belediye ekipleri tarafından yapılacak. Ekipler ayrıca, yemeklerin pişirilmesine yardımcı olacak ve onların sağlık problemleriyle ilgilenecek. Yaşlıların dışında kadınlar, gençler, çocuklar ve engellilere yönelik de birbirinden ilginç projeler var.


Karabağlar’ın kentsel dönüşümün yanı sıra sosyal, kültürel dönüşüme ve desteğe de ihtiyaç duyduğunu dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu söz konusu çalışmalarla halkın yaşamını kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Sosyal belediyecilik alanında da deneyimli bir kadro oluşturduklarını, bu bağlamda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü kurduklarını belirten Selvitopu, ilçede gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespit edileceğini ve yardımların düzenli yapılacağını ifade etti. Selvitopu, “İlçemizde çocuklara, gençlere, yaşlılara, kadınlara ve engellilere özellikle önem veriyoruz. Onların ihtiyaçlarını, sıkıntılarını gidermek ve mutlu yaşamalarını sağlamak için çeşitli projelerimiz var. Bu dönem Gıda Bankası ihtiyaç sahiplerinin yine yanında olacak. Maddi durumu olmayan insanlara buradan erzak, giysi ve ev eşyası konusunda doğrudan desteklerimiz olacak. Gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek yardımları evlerine götürülecek.” dedi.

İlçede yaşayan yaşlılara yönelik bakım ve yardım faaliyetlerini hayata geçireceklerini, yaşlıların evlerine periyodik olarak ekipler gönderip ihtiyaçlarının karşılanacağını vurgulayan Selvitopu, “Seçim döneminde ve belediye başkanı seçildikten sonra da ilçemizde yaşlıların bakımı konusunda bize talepler geliyordu.

Bunları dikkate alarak kimsesi olmayan, kendine bakamayacak durumda olan yaşlılarımızın tırnak kesimi, tıraş, banyo gibi kişisel temizlikleri bizim ekiplerimiz tarafından evlerine gidilerek yapılacak. Yemekleri yapılacak ve sağlık problemleriyle ilgilenilecek. Ayrıca bizim ilçemizde oturan ama denizi hiç görmemiş ev kadınlarımız var. Onların sosyalleşmesi için vapur gezileri, piknik, müze gezileri gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca semt merkezlerimizde açtığımız kurslarla kadınlara yönelik hobi ve meslek edindirme kurslarımız da var. İlçemizdeki kadınlar bunlara katılıp boş vakitlerini güzel bir şekilde değerlendirebilirler.” diye konuştu.

Başkan Selvitopu bu çalışmalar kapsamında çocukları, gençleri ve engellileri de unutmadıklarını, onların hayatlarını güzelleştirecek çok sayıda çalışma yaptıklarını da belirterek şunları söyledi: “İlçemizde engelli nüfusu çok fazla. İlçemizde yaklaşık 50 bin engellinin bulunduğunu göz önünde bulundurarak Engelli Danışma Merkezimizin çalışma alanını genişlettik. Sosyal becerilerinin arttırılmasına yönelik spor, hobi ve mesleki eğitim kurslarımızın yanı sıra toplumsal hayatta aktif rol alabilecekleri etkinliklerimiz var.

Ayrıca, engellilerin ve ailelerinin sorunlarına yönelik danışmanlık hizmetlerimiz de öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Tüm engellilerimizi belediyemizin düzenlediği etkinliklere katılmasını istiyoruz. Çocuk ve gençlerimize yönelik ise, spor ve kültürel faaliyetlerimiz yıl boyunca devam ediyor.

Spor tesislerimizde profesyonel kadroyla çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli branşlarda eğitim veriyoruz. Ücretsiz yaz ve kış kursları, masal okuma etkinlikleri, kültürel geziler, tiyatro, enstrüman dersleri, okula yardımcı kurslar, koro çalışmalarıyla da çocuklarımızın ve gençlerimizin kültürel ve sosyal hayatına ciddi katkı sağlanıyor.”
Editör: TE Bilişim