Karabağlarda Otobüsü Taşladılar Karabağlarda Otobüsü Taşladılar
İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir müzikholde başlayan tartışmanın karakolda dayakla sonuçlanmasının ardından mağdur sıfatıyla hakim karşısına çıkan Fevziye Cengiz bu kez sanık olarak mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşma öncesinde çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri de Cengiz'e adliye önünde destek olmak için bekledi. Görevli polisler hakkında hakaret, basit yaralama suçlarından dava açılırken, Fevziye Cengiz hakkında da görevli memura mukavemet ve tehdit iddiasıyla 6,5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Davacı polislerin katılmadığı duruşmada Cengiz, savunmasında eşi ile birlikte müzikhole eğlenmeye gittiğini, polislerin kimliği yanında olmadığı için kendisini darp ettiğini ve hakaret ettiğini ileri sürerek kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen ve aynı müzikholde garson olarak çalıştığını beyan eden tanık S.Y. şöyle konuştu: "O gün sanığın yanında 'dayı' lakaplı bir müşterisi vardı. 3-4 gündür gelip gidiyorlardı. Polisler geldiğinde direnç göstedi, küfrederek,
'gidin buradan şerefsizler, terbiyesizler' diye bağırıp çağırdı."
Fevziye Cengiz'in kocası Mehmet Cengiz ise, eşinin 2-3 yıl önce müzikholde garson olarak çalışmak üzere başvurduğunu ancak korktuğu için çalışmaktan vazgeçtiğini anlattı.
OTURMA İZNİ VERİLMEDİ
Duruşmada sanık olarak yargılanan Fevziye Cengiz'in avukatları, müvekkillerinin ayakta durmaktan yorulduğunu beyan ederek hakimden oturma izni istedi ancak hakim bu talebe karşılık doktor çağırılmasını isteyerek karşılık verdi. Cengiz'in avukatları olayda adı geçen söz konusu polislein yakınları tarafından tehdit edildiklerini ve emniyete şikayet dilekçesinde bulunduklarını dile getirdi.  Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Cengiz, belinden yaşadığı rahatsızlığı dile getirerek şöyle konuştu: "Ben adalete güveniyorum. Herşeyin yerini bulacağının da kanaatindeyim. Duruşmanın seyri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum" Mahkeme hakimi, 17. Sulh Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik vermesiyle Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen dosyanın istenmesine karar vererek, duruşmayı 12 Nisan 2012 tarihine erteledi.
Editör: TE Bilişim