Karabağlarda bıçaklı saldırı Karabağlarda bıçaklı saldırı
Yerel seçimin ardından Karabağlar Belediye Başkanlığı’na seçilen Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, 2009 yılında kurulan İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’ın kurucu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’den görevi devraldı.

İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Selvitopu, meclis üyeleri, partililer ve vatandaşların da katılımıyla Karabağlar Belediye Başkanlığı’na geldi. Törene, İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Parti Meclis Üyeleri, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, meclis üyeleri de katıldı.

Başkanlık binası önünde yapılan törende konuşan Selvitopu, Karabağlar’ın 2009 yılı seçimlerinden önce siyasi hesaplar yapılarak ilçe yapıldığına değindi, “Hizmet esaslı değil sandık sonuçlarına göre bir düzenleme yapıldı. Bu süreçte görev alanlar hem belediyenin kuruluşunu sağlarken hem de hizmet ettiler.

Alınlarının akıyla bu işten başarılı çıktılar. Karabağlar’a herkes kuşkulu bakıyordu. Birileri sayısal projeler vererek halkı yanıltmaya çalıştılar. Karabağlar halkı gereken cevabı verdi. Biz şu saatten itibaren ilçede yaşayan, oy veren ve vermeyen 480 bin vatandaşımızın başkanı olacağız. Onlara hizmet edeceğiz. Amacımız bayrağı daha yukarılara çıkarmaktır. Karabağlar’da belediyeciliğin nasıl yapıldığını dosta düşmana göstereceğiz. Onlar sosyal demokrat belediyeciliği bizden öğrendiler. Ama dürüstlüğü öğrenememişler. Bizim ayakkabı kutularımız, para kasalarımız olmayacak. Bir saatimizi, bir saniyemizi boş geçirmeyeceğiz. Temel hedefimiz insana hizmet olacaktır. İnsanlara layık olmaya çalışacağız. Karabağlar İzmir’in hizmet olarak da en büyük ilçesi olacaktır” dedi.

PROJELER DEVAM EDECEK

Devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulan Selvitopu, biz anlayışla başlayan projelerin devam edeceğini belirti. 34 yıllık tecrübesine dikkati çeken Selvitopu, “Karabağlar’a taşeron girmeyecek. Bundan hiçbir çalışanımız şüphe etmesin. Bu zamana kadar hep emekten yana oldum. Eğer biz emeğin yanında olmazsak sosyal demokrat değil başka türlü bir insan oluruz.

İzmir’de 1441 proje derken diğerleri 99 projeyi anlattı. Bizim ‘kentsel dönüşüm’ dediğimiz yeri 22 mahalleye bölüp proje diye getirdiler. Sizler geldikleri gibi gönderdiniz. Artık uçakla mı, yoksa eşekle mi giderler bilemem. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Kürüm, Karabağlar Belediyesi’nin kurucu başkanı olduğunu belirterek, “2 odalı bir hizmet binasında göreve başladık. 5 yılda pek çok zorluklara rağmen, hizmet binamızdan, Uzundere Rekreasyon Alanı’na alanına kadar pek çok proje, yatırım ve hizmeti gerçekleştirdik. Birkaç ay sonra da bunlar tamamlanarak, halkın hizmetine açılacak. Açılış törenlerine beni de davet ederseniz katılırım” diyerek, espiri yaptı.

Başkan Kürüm, 5 yıl boyunca “Karabağlar’a taşeronu sokmayacağız” anlayışıyla hareket ettiklerini hatırlatarak, geçtiğimiz günlerde yaşanan belediye şirketi KARBEL’in Temizlik İşleri Personeli ihalesiyle ilgili yaşanan süreci de değerlendirdi. Kürüm, “Merkezi hükümet İller Bankası CHP’li belediyeleri zora sokmak için yine bir hamle yaptı. İller Bankası payımızın yarısını kestiler. İhale süreci bu nedenle zora girdi. Biz bunlara rağmen, taşerona teslim etmedik. Bundan sonraki başkanımız da teslim etmeyecek. Bu süreç aşılacak.

5 yılda birlikte çalıştığımız tüm çalışma arkadaşlarıma, partimize teşekkür ediyorum. Karabağlar’da CHP bayrağı yeniden dalgalandığı için de çok mutluyum. Ben Karabağlar’a gururla hizmet ettim. Bu süreçte hiçbir memur arkadaşım, o kadar soruşturmaya rağmen yargısal bir süreç yaşamadı. Karabağlar’da bu bayrağı siz daha ileri götüreceksiniz. Ben İzmir’de yaşıyorum, bana ne zaman ihtiyacınız olursa yanınızda yer alacağım. Size başarılar diliyorum” dedi.

KÜRÜM’E TEŞEKKÜR

Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz da parti olarak çok başarılı bir sürece imza attıklarını ifade etti. Manduz, “Beş yıl boyunca Sayın Sıtkı Kürüm kurucu başkan ünvanı ile çok önemli projeleri hayata geçirdi. Asıl olan partimizdir. Parti kimliği olmadan kişilerin bir önemi yoktur. Hiçbir partiye gitmeyen Sıtkı Kürüm abimizi kutluyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Selvitopu’nu ilk tebrik edenlerden biri de eşi İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu oldu. Selvitopu, makamında meclis üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.





Editör: TE Bilişim