Kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza kampanyası Kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza kampanyası
Buradaki törene Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Garnizon Komutanı J. Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Mercan, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Anıttaki tören sona erdi. Kutlama etkinlikleri daha sonra Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumundaki programla devam etti. Stadyumdaki tören Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı J. Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutlaması ile başladı.

İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gürpınar, 23 Nisan tarihinin Türk Milletinin kendi özüne dönerek Milli birlik ve beraberlik duygusuyla Milli devlet olmanın onur ve gururunu yüreğinde duyduğu gün olduğunu ifade ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu bugün Atatürk tarafından Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilmiş tek çocuk bayramıdır. 23 Nisan 1920’de özgürlük ateşi dalga dalga tüm yurda yayılmış ve artık Millet egemenliğine geçilmiştir. Milli Egemenlik ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak çarenin ancak millet olduğu tescillenmiştir. Bu gün de, vazgeçilmez güç kaynağımız Milletin iradesidir. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi Egemenlik kayıtsız ve şartsız Milletimizde olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti yükselecek ve ebediyete kadar yaşayacaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar’ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda birinci olan şiir ve kompozisyon, öğrenciler tarafından okundu. Kutlama etkinlikleri daha sonra okulların geçit töreni ile devam etti. Geçit töreninde öğrencilerin birbirinden ilginç kostüm ve figürleri ilgiyle izlendi. Geçit töreninin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Jimnastik grubu gösterilerini sundu. Ardından TED Karabük Koleji öğrencileri Vals gösterisini sundular. Halkoyunları gösterisinin ardından stadyumdaki program sona erdi. Diğer yandan gösteriler sırasında ücretsiz balonların dağıtılması sonrası öğrenciler gösterileri bırakıp balonlara hücum etmesi ise ilginç görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilişim