İlk günde 300 başvuru formu alındı İlk günde 300 başvuru formu alındı
Safranbolu ilçesine bağlı Toprakcuma Çıraklar köyündeki orman yangınının enerji hatlarından ya da tarla temizlenmesi için anız yakılmasından çıktığının tahmin edildiğini belirten Kurtulmuşlu,  gazetecilere yaptığı açıklamada, Toprakcuma köyündeki orman yangınının henüz kontrol altına alınamadığını ifade etti. Yangın nedeniyle hala tehdit altında olan noktaların olduğunu ifade eden
Kurtulmuşlu, şöyle konuştu: "Yangının enerji hatlarından ya da tarla temizlenmesi için anız  yakılmasından çıktığı tahmin ediliyor. Köylerin etrafını güvenlik altına aldık. Şu anda yangının ilerlediği noktalara itfaiye ve iş makineleri yerleştirmekle meşgulüz. Rüzgar sürekli yön değiştiriyor.

Yangın, sabaha kadar, ancak kontrol altına alınabilir. Yangın mevsimi olmadığı için yangın söndürme helikopterimizde yok. Gündüz rüzgar dolayısıyla helikopter kaldıramadık. Bu nedenle havadan müdahale şansımız olmadı. Ankara'dan idare helikopterini bile kaldıramadık". Yangın mahalline çok sayıda greyder, dozer ve kepçe intikal ettirdiklerini, yaklaşık 70 itfaiye aracı ve arazözün yangına  müdahale ettiğini de anlatan Genel Müdür Kurtulmuşlu, "Bu yangını kontrol altına alacağız. 300 kişiden fazla insanla çalışmalar devam ediyor. Şu anda çok büyük bir can ve mal tehdidi yok. Rüzgarda hızını biraz yavaşlattı. Köylerimizi yangından kurtardık. Yangın sezonu olmamasına rağmen böylesi büyük bir yangınla karşı karşıyayız. 2012 yılı itibari ile şuan Türkiye'nin en büyük Orman yangını. İlk belirlemelerimize göre 500 hektar civarında bir alan zarar gördü. Gece olduğundan bunu tam kestirme şansımız yok. Gün ağardığı zaman yapacağımız inceleme sonrası zarar gören alan ortaya çıkacaktır. Belki 750-800 metre bir alan zarar görmüşte olabilir" açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim