Latife Hanım Köşkü’ne 86 Bin Ziyaretçi Latife Hanım Köşkü’ne 86 Bin Ziyaretçi
Törende cumhuriyetin aydınlanması için mücadele ederken şehit olanların yolundan ilerleyeceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yolunuz yolumuz, mücadeleniz mücadelemizdir. Bu konuda ant içtik, ölene dek yolumuzdan dönmeyeceğiz” dedi. Karşıyaka’nın sokaklarında, parklarında şehitlerin adlarının yaşatıldığını belirten Durak, “Sadece isim vermek değil önemli olan; Böylesine anlamlı bu mekanları gelecek kuşaklara da, hak ettikleri şekilde taşıyabilmektir. Muammer Aksoy Rekreasyon Alanı’nı yenilemiş olmak, bizim için, işte böyle bir anlam taşıyor” diye de ekledi. 
Alaybey ve Tersane Mahalleleri sahilinde halkın taleplerine yönelik düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Durak, “Sahilde başladığımız düzenlemeler sürecek. Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı tüm sahili kapsayan projesi bu bölgeye de uygulanacak. Mavişehir’e kadar uzanacak tramvay hattının başlangıcı burası olacak. Bisiklet projemiz de buradan başlıyor. Bu bölgenin kentsel dönüşüm projelerini de hazırladık. Tersanenin de kalkması ile bu bölge yepyeni bir çehreye kavuşacak“ dedi.
Karşıyaka’ya hizmet ederken halkın desteğini gördüğünün altını çizen Başkan Durak “Karşıyaka’nın eksiklerinden birini daha giderelim” diye mücadele ederken, tamamladığımız işleri, siz değerli Karşıyakalı hemşerilerimle, bir an önce buluşturmak istiyoruz. Bunun için de, hiçbir engel tanımıyor, mola vermiyoruz. Ama, bugün yapmış olduğumuz açılış, bizler için çok özel bir anlam taşıyor. Karşıyakamızın sahille buluştuğu, en güzel noktalardan birinde bulunan, bu rekreasyon alanından, yılların yorgunluğunu silerken, Karşıyaka’nın “vefa” duygusuna sahip çıkıyor olmanın da, gururunu yaşıyoruz” diye duygularını dile getirdi.
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege de konuşmasında, hedeflerinin halka dokunmak, halkın yaşam kalitesinin yükseltmek için çaba göstermek olduğunu belirterek, “Bunun adresi CHP belediyeciliğidir. Ayrışma, yozlaşma AKP zihniyetidir. Bu zihniyet İzmir’de bir kez daha yok olacaktır” dedi. Alaybey Mahalle Muhtarı Servin Akkuş konuşmasında Tersane ve Alaybey mahallelerinin sahilinin düzenlemesi nedeniyle Başkan Durak’a teşekkür ederek, “Sahilimiz vatandaşlarımızın imbat havası alabileceği bir yer hailine geldi“ dedi.
ADD Karşıyaka Başkanı Mustafa Kemal Öcal ise, “Muammer Aksoy kurucu genel başkanımızdır. Politikacılığının, bilim adamlığının yanında sanat ve kültür adamıydı. Genç yaşlarımda kendisiyle tanıştım. Bizler başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyüklerimize layık olmak için çalışıyoruz. Bu park nedeniyle şükranlarımı iletiyorum. Muammer Aksoy, Atatürkçü düşünceye sahipti, bu doğrultuda gençler yetiştirdi. Karanlık güçler tarafından katledildi, onun önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.
BAŞKAN DURAK'A SEVGİ SELİ
Açılış töreninin ardından, Karşıyakalılarla birlikte Rekreasyon alanını gezen Belediye Başkanı Cevat Durak, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocuklarla birlikte, Köpek Eğitim Alanı’nda, eğitimdeki köpekleri izleyen ve eğitmenlerinden bilgi alan Başkan Durak, önümüzdeki günlerde, tüm sokaklara dağıtılacak olan “Kedi Evleri”nden de öğrencilere hediye etti.
MUAMMER AKSOY PARKI VE TERSANE KAFE
Karşıyaka Belediyesi 1988 yılında yapılıp, 1991 yılında da basın Şehidi Muammer Aksoy’un adı verilen parkı baştan sona yenileyerek, hizmete açıyor. Geçen süre içerisinde kullanımdan dolayı yıpranan başta yaya yolları, süs havuzu ve yeşil alan bitkileri olmak üzere parkın her köşesi yenilendi. Güncel talepler doğrultusunda yeniden hazırlanan projede park içerisinde basketbol, mini futbol sahası yapıldı. Daha önce olmayan otopark alanı da oluşturulurken, Türkiye’de ilk kez Başkan Cevat Durak döneminde bu park içerisinde hizmete giren “köpek parkı” da yenilendi. Yaklaşık 16 bin metre karelik park yeni haliyle vatandaşların kullanımına sunuldu. Bu bölgede oturan vatandaşların en büyük talepleri olan sahilde çay içilebilecek yer ihtiyacının karşılanmasına yönelik Tersane Kafe, yeni bir görünüme kavuşturulurken, ön bölümde gölgeliklerle denizi manzaralı oturma alanı yaratıldı.
PROF. DR. MUAMMER AKSOY
Hukukçu, siyaset adamı ve gazeteci. 1961 yılı anayasanın hazırlanmasında komisyon sözcülüğünü yapmıştır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Zürih Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev aldı, 1971 muhtırasında tutuklandı. 1977 yılında milletvekili seçilerek meclise girdi. Avrupa Konseyi Türkiye temsilciliği ve Türk Hukuk Kurumu başkanlığı yaptı. 12 Eylül 1980 yılından sonra Ankara Barosu Başkanlığına seçildi. Halkı aydınlığa taşıma adına sürekli mücadele içinde olan Muammer Aksoy Cumhuriyet Gazetesi yazarları içerisindeydi.
Muammer Aksoy, bir grup aydınla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurup ilk genel başkanlığını yaptı. Aksoy, 31 Ocak 1990 tarihinde evinin önünde uğradığı faili meçhul saldırıda hayatını kaybetti. 
Editör: TE Bilişim