Sağlıklı Kent Karşıyaka Fiziksel Aktivite Etkinlikleri kapsamında başlatılan çalışmanın ilk ayağında Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda 300 anaokulu öğrencisi kültür spor hareketleri yaptı. Lisanslı beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde spor yapan miniklere palyaço ve örümcek adam kostümlü animatörler de eşlik etti. Etkinlikte balonlar uçuruldu, konfetiler atıldı.

Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katkı Sunuyor Karşıyaka Belediyesi, Sosyal Ve Ekonomik Hayata Katkı Sunuyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olan Karşıyaka Belediyesi kentte yaşayanların sağlıklı olmaları için spor yapmalarını teşvik etmek için çalışma başlattı. “Sağlıklı Kent Karşıyaka” sloganı ile başlayan çalışma iki gruba ayrıldı. Birinci grupta “Sağlıklı Büyüyorum” teması ile çocuklar hedef kitle olarak belirlenirken, ikinci grupta yetişkinlere yönelik kent meydanlarında spor etkinlikleri planlandı.

Spor alışkanlığını daha çocukluktan kazandırmayı amaçlayan program çerçevesinde öncelikle bir ay boyunca Karşıyaka’daki anaokullarında spor eğitimi verildi. Bu ön hazırlığın ardında Bostanlı’da 12 ayrı okuldan yaklaşık 300 öğrencinin katılımı ile fiziksel aktiviteler gerçekleştirildi.

YETİŞKİNLERE DE SPOR

Karşıyaka Belediyesi tarafından programın ikinci adımında ise, 3 Haziran 2012 Pazar günü saat 09.30’da Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda yetişkinlere yönelik bir spor etkinliği düzenleyecek. Yine uzman eğitmenler eşliğinde vatandaşlara sağlıklı spor için uygulamalar gösterilecek, hep birlikte spor yapılacak. Katılımın ücretsiz olacağı etkinlikler periyodik olarak tekrarlanacak.     


Editör: TE Bilişim