Karşıyaka’da Sevgililer Günü Pazarı Karşıyaka’da Sevgililer Günü Pazarı
Dr. Hilal Yenice ve Dr. Kamile Nakipoğlu’nun interaktif anlatımlarıyla büyük ilgi gören panelde, kadın izleyiciler sorularına da yanıt buldu. Meme kanseri tanısını kişilerin çok kolay bir şekilde parmaklarını kullanarak yapacaklarını söyleyen hekimler, “Tanı parmaklarınızın ucunda. Kendinizi muayene ederek kitleyi fark edebilirsiniz” açıklamasında bulundular.
Her 8 kadından birinin hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığını söyleyen Dr. Yenice, “Kanser ölümlerinde meme kanseri ikinci sırayı alıyor. Her 100 kadından 80’ninde ise kitle iyi huylu çıkıyor. Bu nedenle erken teşhis önemli. Kontrollerinizi ihmal etmeyin" dedi.
Dr. Kamile Nakipoğlu da, kadınlarda genital sistem kanserlerini anlatarak önemli konulara dikkat çekti. 30 yaş üstü kadınların yılda bir defa "pap smear" testi yaptırması gerektiğini, en çok öldüren üreme organı kanserinin ise "Over" kanserleri olduğunu belirtti. Her yıl 49 bin yeni rahim ağzı kanseri tanısı konulduğunu söyleyen Dr. Nakipoğlu, kimlerin risk grubunda olabiliceğini de anlattı. Ayrıca her hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim