“Mutfakta” Eğitim Zamanı! “Mutfakta” Eğitim Zamanı!
Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından 2 yıl önce kardeş şehir olarak belirlenen Vales şehrinin Belediye Başkanı Slavcho Chadıev’ı, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret eden Durak, “Vales bizim için önemli bir kent. Belediye Başkanı 2 ay önce seçildi. Ancak kendisi daha önce meclis başkanı görevini yürütüyordu. Kendisi bize birlikteliğimizin artarak devam edeceğini ifade etti. Bu da bizim için sevindirici. Burada kalıcı bir eserimiz olsun istedik. Kent merkezinde Osmanlı döneminden kalan bir çınar ağacı var. Orada içinde Atatürk Heykeli’nin bulunduğu bir park yapacağız. Burası ağır sanayi nedeniyle yıpranmış bir bölge. Bu yüzden de eskimiş bir kent görüntüsü var. Buraya bir park yaparak şehirlerini güzelliğine güzellik katmak istedik. Eylül ayında buranın açılışını hep birlikte yapacağız. Başkanımıza başarılar diliyorum. Daha güzel projeler imza atmak istiyoruz. Bizden istedikleri gibi bizden yararlanabilirler. 2 yıl önce de buraya gelmiştik. O günden bugüne büyük bir gelişim olduğunu hepimiz görüyoruz. Vales kabuğunu yırtan bir bölge” dedi.
”KARDEŞLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Vales Belediye Başkanı Chadiev ise, “Karşıyaka ile kardeş şehir olma kararını meclisten geçirirken ben de vardım. İzmir’le, Karşıyaka ile kardeşliğimiz devam edecek. Başka projelerle kardeşliğimizi sürdürmek istiyoruz. İzmir’de de bizim çok sayıda vatandaşımız var. Sizlere kapımız her zaman açıt. Makedonya ve Türkiye projelerle birbirine daha da bağlanacak. Başka projelerle diğer belediyelere örnek olacağız” diye konuştu.

2 BİN TÜRK VAR
Veles Belediyesi’nin Türk kökenli meclis üyesi Besim Ahmet, “Biz burada yaşayanlar olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerden büyük enerji alıyoruz. Biz dilimizi unutmamak için Türkçe konuşuyoruz. Veles’te yaklaşık 2 bin Türk yaşıyor. Buradakiler Türkçelerini Türk televizyonlarını izleyerek geliştiriyor. Bu sene ilk kez Türkçe öğretim verecek bir okul açılacak. Bu açıdan da oldukça mutluyuz” dedi.
CHP İlçe Başkanı Ali Karaege de, Belediye Başkanı Slavcho Chadıev’e Türkiye’den getirdiği incirli çikolatayı hediye etti.

Editör: TE Bilişim