Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak! Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
Karşıyaka’da kısa sürede kültürel etkinliklerin merkezi haline gelen Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi bu kez klasik müziğin genç yeteneklerini ağırladı. Genç kuşağın en önemli şeflerinden Fazlı Orhun Orhon’un yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası “Paganini’nin günümüzdeki versiyonu” olarak nitelendirilen kemancı Mario Hossen’e eşlik etti.
9 ay önce İzmir’in sanat dünyasına kapılarını açan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde “klasik müzik” rüzgarı estiren iki genç yeteneğe eşlik eden, Bodrum Oda Orkestrası da büyük beğeni topladı.  Akustiği, ses düzeni ve sahnesi ile sanat dünyasının da büyük beğenisini kazanan Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki bu muhteşem konsere tanıklık eden İzmirli sanatseverler ise gecenin sonunda memnuniyetlerini, “Büyülü bir geceydi” ifadeleriyle dile getirdi.
Konserin birinci bölümünde; Mozart’ın “Salzburg Senfonisi, Respighi’nin Antik Aryalar Suiti ve Karayev’in İki Dansı seslendirildi. İkinci bölümde ise sahneye çıkan  Mario Hossen, Vivaldi’nin “Mevsimler” isimli unutulmaz eserini başarı ile yorumladı.
Konserde kısa bir konuşma yapan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın tanınmış
Müdürlerinden Numan Pekdemir, Karşıyaka’da böyle bir sahne ile buluşmaktan mutlu olduklarını ifade ederek “Burası çok güzel bir mekan. Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde ilk defa sahneye çıkıyoruz. Burası bizi çok etkiledi. İzmir’de böyle güzel sahneler yapılması bizleri çok memnun etti. Emeği geçenlere ve özellikle de Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ederim” dedi.
Geleceğin Virtüözünden 23 Şubat Akşamı Keman Resitali…
Konserlerinde ülkemizin genç sanatçılarına yer vermeyi ilke edinen Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, kemancı Yiğit Karataş’ı 23 Şubat 2012 Perşembe günü saat 20.00’de Karşıyakalılar ile buluşturuyor.  
Ülkemizin önde gelen müzik otoritelerine göre “geleceğin virtüözü” olarak adlandırılan Yiğit Karataş kemanıyla Karşıyakalı sanatseverlerin karşısında olacak.


Editör: TE Bilişim