Karşıyaka’da iki gün boyunca Balkan rüzgarları esti Karşıyaka’da iki gün boyunca Balkan rüzgarları esti
Yerel seçim sürecini değerlendiren Başkan Durak, partisinin İzmir’deki yönetim kademelerine seslenerek, “Beklentimiz bu arkadaşların, akıllarını başlarına alıp, 31 Mart sabahı, 30’da 30 yapmaları, oy oranını yüzde 60’ın altına düşürmemeleridir. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte bunun altında bir sonuç da, kabul edilemez. Kişisel ihtirasların bedeli İzmirlilere ödetilmemelidir” dedi. 
37 yıllık gerçek bir CHP’li olarak, içinden geçilmekte olan süreçte bu sorumlulukla hareket ettiğinin altını çizen Başkan Durak, “Önümüzdeki yerel seçim partimize tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Ve bu sorumluluğu fazlasıyla taşıyan kentte, İzmir’dir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin idealleri, İzmir’in beklentileri; bizlerin, şahsi beklentilerinin çok ötesindedir” dedi.
Partinin genel siyasetinde “kimseyi ötekileştirmeyeceğiz” söylemlerinin kullanıldığı bu dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü’nün, yönetim kademelerinden, ciddiyetten uzak, “Devir benim devrim” seslerinin yükseliyor olmasının kendisini üzdüğünü söyleyen Başkan Durak, “Cumhuriyet Halk Partisi kültürüne yakışmayan, bu davranışları, üzülerek izliyoruz. Bu partiye emek vermiş, hizmet etmiş, başarıyla temsil etmiş insanları, “sıralarını bekleyecekler. Şimdi benim dediğim olacak” diye, bir kenara itelemeye çalışmak, bir adım öteye gidip, deklare etmek, partiye yapılmış en büyük haksızlıktır, ihanettir” diye de ekledi.
“İzmir’i arzularına göre şekillendirenler, Aziz Nesin hikayelerine taş çıkartacak derecede, traji-komik bir sürece imza atmıştır” diyen Başkan Durak, “Tek dileğimiz, İzmirlilerin, süreci kısa süreli bir travma olarak görüp, bu manzarayı sandığa yansıtmamalarıdır. Karşıyaka’dan kimsenin kuşkusu olmasın. Aydınlık yüzlü insanların yaşadığı bu kent Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak kalmaya devam edecektir. Beklentimiz ise, bu arkadaşların, akıllarını başlarına alıp, 31 Mart sabahı 30’da 30 yapmaları ve oy oranını yüzde 60’ın altına düşürmemeleridir. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte, İzmir’de bunun altında bir sonuç da kabul edilemez. Aksi takdirde, üzülen yalnızca onlar olmayacak. Hepimiz üzüleceğiz. Kişisel ihtirasların bedeli İzmirlilere ödetilmemelidir” çağrısında da bulundu.
Açılışı yapılan Girne Kültür Parkı ile Karşıyaka’ya 20 bin metrekarelik nefes alacak yeni bir alan daha kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Durak, park alanının yaratılması sürecinde asılsız dedikodulara maruz kaldıklarını da hatırlatarak,
“Neler söylenmedi neler. Başkan burayı müteahhitlere sattı. Bina yaptı. Peşkeş çekti. Halkın rantını halka vermek, halkın rantını burada halk adına kullanabilmek suç olmaya başlamıştı. Biz onun mücadelesini verdik. Büyük gururla da bu mücadeleyi yaptık. Sonunda da, bu güzel eseri Karşıyaka’ya kazandırdık” dedi.

Sadece İzmir’de değil, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir park yaptıklarını belirten Başkan Durak, “Buysa yaptığım yanlış, bunu yarında yaparım, bir dönem daha gelirsem, yine yaparım. Kimse kusura bakmasın” diye de sitem etti.

Konuşmalardan sonra parkın kurdelesi Başkan Durak ve katılımcılar ile birlikte kesildi. Başkan
Durak, daha sonra, törene sonradan katılan CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ve vatandaşlara parkı gezdirdi.

GİRNE KÜLTÜR PARK'TA NELER VAR?
Girne Bulvarı’nda eski Lunapark Alanı olarak bilinen bölgede, 20 bin metrekarelik alanda yapılan “Girne Kültür Park” törenle hizmete girdi. Kent merkezindeki en büyük yeşil alanlardan biri olan Park’ın içinde çok sayıda sosyal tesis de bulunuyor. Karşıyaka’nın sosyal donatı eksikliğini, mevcut alanları doğru değerlendirerek, ortadan kaldırmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, 10 yıldır farklı çalışmalara imza attı. Bunlardan biri olan Girne Kültür Parkı, bölge sakinlerine, yalnızca keyif alacakları bir yeşil alan olanağı sağlamıyor. Park içerisindeki spor ve sosyal tesisle de kent sakinlerinin farklı ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanlarının da bulunduğu Girne Kültür Park içinde yer alan tesisler:
Suni Çim Futbol Sahası: Spora meraklı olanların yararlanabileceği suni çim futbol sahası yapıldı. İki takım için soyunma odaları ve duş yerleri bulunan sahanın çevresinde seyirci tribünü de bulunuyor.
El Ele Butik: İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi amaçlayan El Ele Butik merkezi burada yapılan yeni binaya taşındı. Ulaşımı kolay olacak olan merkezde hiç kullanılmamış veya çok az kullanılan giyim ve ev eşyaları toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Merkez içinde ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek çamaşırhane ile kurslara katılanlar ile ev hanımların evlerde yaptıkları ürünleri sergileyebileceği sergi salonu bulunuyor.

Bahriye Üçok Kadın Danışma Merkezi: Karşıyaka Belediyesi’nin 7. Kadın Danışma Merkezi de yeni tesis içindeki modern binasında faaliyetlerini sürdürecek.
Aş Evi: Karşıyaka’da özellikle Ramazan Ayı’nda çadır kurulmadan hizmet verebilecek, yıl içerisinde de ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramının olacağı merkez 1500 kişi kapasiteli. Bu merkezde farklı zamanlarda toplu yemek ikram etmek isteyenlere de hitap edecek düzenlemeler gerçekleştirildi.

Engelsiz Kafe: Engellileri topluma kazandırma projesinin bir ayağını oluşturacak olan Engelsiz Kafe, engelli gençlere iş olanağı da sunuluyor.

Yeraltı otoparkı: 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı ile bölgede yaşayan vatandaşların otopark ihtiyacı karşılanacak.

Sığınak: Girne Kültür Park’ın altında yer alan sığınak, olası bir doğal afette, bölge halkının sığınacağı bir alan olarak düzenlendi.

Editör: TE Bilişim