Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı Karşıyaka Belediyesi’nin “Gazozuna var mısın” sergisi ziyarete açıldı
 Karşıyaka ilçesinde, Fatura Ödeme Merkezi işleten Rengin Arıkan isimli şahsın, Ödeme Merkezine yatırılan yüklü miktarda parayla kayıplara karıştığı belirtildi.
Olay, İzmir’in Karşıyaka İlçesi Tuna mahallesindeki Gürkommatik Fatura Ödeme Merkezi isimli işyerinde gerçekleşti. Faturalarını yatırmalarına rağmen elektriği ve interneti kapanan vatandaşlar soluğu fatura ödeme merkezinde aldı. Ancak fatura ödeme merkezinin kapalı olduğunu gören vatandaşlar şoke oldu.

Uzun süredir bulunduğu yerde Fatura Ödeme Merkezi işlettiği belirlenen Rengin Arıkan isimli şahsın, 200 kişiyi dolandırdığı anlaşıldı. Faturalarını ödedikleri halde telefon, internet ve doğalgazlarının borç sebebiyle kapatıldığını öğrenen vatandaşlar, fatura merkezine gittiklerinde dolandırıldıklarını anladı. Fatura Ödeme Merkezini, kapıları kapalı, tabelaları sökük halde gören vatandaşlar karakola giderek şikayetçi oldu.

Fatura Ödeme Merkezine elektrik, internet ve doğalgaz faturalarını yatıran 27 kişi, Rengin Arıkan isimli şahıs hakkında, dolandırıcılık suçundan dava açtı. Bugün, Karşıyaka Adliyesi’nde davanın ilk duruşmasına gelen 27 kişi, mahkeme sonunda davanın kayıp Rengin Arıkan’a ulaşılamaması sebebiyle 10 Temmuz 2014’e ertelendiğini belirterek isyan etti.

Musa Öksüz isimli emekli vatandaş, yaklaşık iki senedir aynı yere faturalarını yatırdığını ancak son 3 aylık elektrik faturasının yatmadığını öğrenince dolandırıldığını anladığını belirterek şunları söyledi: “İki senedir bir sorun yaşamıyorduk, hanımefendi bizlere gayet düzgün bir insanmış gibi davranıyordu. Faturayı yatırdığım halde elektriğim kesilince hemen ödeme merkezine koştum ama ne dükkan yerinde ne de kadını bulabildik.”

Emine Güngör de, torununun internetinin kesildiğini belirtti. Eve ihbarname geldiğini belirten Güngör, “Yaklaşık iki senedir torunumun internet faturasını ben ödüyorum. Torunum, 'anneanne internetim kesildi, faturayı ödemedin mi?' diye bana gelince, ben de soluğu fatura ödeme merkezinde aldım. Ancak, diğer arkadaşlarla aynı akıbeti yaşadığımızı anladık. Umarım mahkemeden bir sonuç çıkar” diye konuştu.

Mahkeme sonunda adliye önünde toplanan mağdur vatandaşlar, devletin fatura ödeme merkezlerine sıkı bir denetim getirmesi gerektiğini belirterek, başka kişilere de bu konuda fırsat vermemelerini istedi.

Editör: TE Bilişim