Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı
 2012 yılında kente 13 yeni park kazandıran Karşıyaka Belediyesi yeni yılda bu sayıyı 15’e çıkartıyor. Alt yapıları Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından tamamlanan park alanları, önümüzdeki aylarda sırayla hizmete girecek. Hizmete girecek yerler arasında, Mavişehir Deniz Kent Restoran’ın yanındaki 10 bin metrekarelik alan ile yine Mavişehir’deki 5 bin metrekarelik Milli Mücadele Parkı da bulunuyor. Öte yandan, eski Lunapark’ın bulunduğu bölgede yapımı devam etmekte olan Sosyal Yaşam Alanı da, sosyal tesislerin yanı sıra, yeşil alan düzenlemesiyle de öne çıkacak.



50 bin metrekarelik ağaçlandırma çalışmasını da 2013 yılı içinde yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4.8’e çıkardıklarına da dikkat çekerek, “Bu oran 9 yıl önceki rakamlarla karşılaştırıldığında, iki kat artış olduğu görülüyor. Boş alan sıkıntısı yaşayan kentimizde, imar planlarında yeşil alan olarak ayrılan bölgeleri bir an önce halkın kullanımına açmak istiyoruz. Uygun olan her mahalleye bir park daha yapacağız” dedi.



izmir haber
Editör: TE Bilişim