Karşıyaka’da seçim ve bayrama çifte kutlama Karşıyaka’da seçim ve bayrama çifte kutlama
Özgürlük mücadelesi uğruna yaşamlarını yitirenlerin anısına yaptırılan Park ve Anıtın açılışını Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile birlikte yaptı.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Durak, Özgürlük Anıtı’nın taşıdığı anlama dikkat çekerek, “Bu anıt bize aslında çok şey hatırlatıyor. Diliyorum bu anıt, değerlerimizin yitirilmediğini, bu değerlerin unutulmadığının en önemli ifadesi olur. Biz bu değerlerimizi yitirmedik, bu değerler her zaman yüreğimizde yaşıyor. Dilerim ki çocuklarımız, geçmişini unutmadan geleceğini yakalayabilirler. İstiyorum ki, hep geleceğe bakalım, geleceği kucaklayalım. Ama o mücadeleyi verenleri unutmamak gerektiğine de inanıyorum” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de özgürlük mücadelesinin anlamına vurgu yaparak, “İnsanca yaşama mücadelesi iki bin yıldır sürüyor. Hala çok bedeller ödenmeye devam ediyor. Bugün hala bu özgürlük mücadelesinde bedel ödeyen aydınlarımız var. Bugün burada bunu unutmayan belediye başkanlarımızın, Karşıyaka halkının olması ne güzeldir” diye konuştu.

Konuşmasında İzmirlileri 19 Mayıs kutlamalarında meydanlara davet eden Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, “Bu parkın bu mücadelenin bir simgesi olmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasını diliyorum” dedi. Demirköprü Mahallesi’nde Ordu Caddesi üzerinde yaptırılan Özgürlük Anıtı ve Parkı, konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cevat Durak ile İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu tarafından açıldı.


Editör: TE Bilişim