Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı Karşıyaka Belediyesi 1 yılda 75 bin metrekare yol onarımı yaptı
Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, Ramazan ayında sayıları artan ve vatandaşlara cami önlerinde ve sokaklarda gün boyu rahat vermeyen dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Merkeze yakın bölgelerdeki camilerde, cuma namazı vaktinde gerçekleştirilen operasyonda, 9 dilenci yakalanarak gözaltına alındı. Dilencilerden 6'sı, küçük yaşta çocukları, insanların duygularını istismar etmek üzere kullanmaları nedeniyle yasal işlem yapılması için karakola teslim edildi. 
Para cezası veriliyor
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Ekipleri, Bostanlı, Beşikçioğlu, Mevlana ve Mustafa Kemal camileri ile Karşıyaka İstasyonu bölgesinde, cuma namazı vaktinde yaptığı çalışma ile dilencileri tek tek topladı. İnsanların dini duygularını istismar ederek dilenenler Zabıta Müdürlüğü'ne götürülürken, üzerlerinden çıkan 132 Türk Lirası'na el konuldu. Kabahatler Kanunu'na göre 182'şer lira para cezası verilen dilencilerden altısının beraberinde küçük çocuk da bulundurduğu tespit edildi. 6 kadın dilenmek için çocuklarını istismar ettikleri gerekçesiyle, Emniyet Müdürlüğü Küçükleri Koruma Şubesi'nce işlem yapılmak üzere Bostanlı Polis Karakolu'na teslim edildi. 
Ramazan ayının başlamasından sonra dilencilerde önemli artış yaşandığını belirten Zabıta Müdürü Murtaza Canik, "Çevre illerden gelip dilenenler oluyor. Bunlar cami giriş çıkışlarında ve merkezi yerlerde vatandaşları rahatsız ediyor. İnsanların dini duygularını istismar ederek ve çocukları da kullanarak dilencilik yapıyorlar. Yapılan operasyonda yakalanan bu kişilerin yasa gereği üzerlerinden çıkan paralara el koyarak, ayrıca para cezası yazıyoruz. Dilenirken çocuk bulunduranlara ise, polis ayrıca işlem yapıyor. Karşıyaka sınırları içindeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşımızın dini duygularını istismar etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 
Öte yandan, Karşıyaka Zabıtası Nergis Çarşısı'nda yaptığı uygulamada da, tezgahlarıyla kaldırımları işgal eden, market, manav ve diğer esnafın mallarına el koydu. Uygulama sırasında, seyyar midye satıcılarının da tezgahları toplandı.

Editör: TE Bilişim