Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak! Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve kısa sürede gündeme oturan “Karşıyaka’nın Filizleri’ni Geleceğe Taşıyoruz, Her Apartmanda Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesi, İzmir iş dünyasının ve sivil toplum örgütlerinin de dikkatini çekti. Projenin sadece İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Karşıyaka Rotary Kulübü, eğitime verilen destek nedeniyle projenin mimarı olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a, Meslek Hizmet Ödülü verdi. Törene, Başkan Akpınar, eski Karşıyaka Belediye Başkanı ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak ile Karşıyaka Rotary Kulübü üyeleri katıldı.

Törende konuşan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, ödülün kendisi için anlamlı olduğunu ifade ederek, "Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Sizlerle güçleneceğiz ve daha güzel hizmetleri birlikte üreteceğiz. Amacımız, projemizi diğer il ve ilçelere yaymak, toplumsal dayanışma ile her yerde bir filiz okutabilmektir. Projemiz kısa sürede ülke gündemine yayıldı.

Farklı illerden çok önemli ilçelerin belediye başkanları da beni arayarak projeyi uygulamak istediklerini söyledi. Demek ki doğru yoldayız. Bu, sadece benim ya da belediyenin değil, Karşıyaka halkının başarısıdır. Çünkü geleceğine ve filizlere sahip çıkan o halktır. Biz sadece koordinasyonu sağladık. Bu dayanışma ve örgütlenme başarısını gösterebilmemiz en büyük başarıdır” diye konuştu.
“HERKES ÖRNEK ALMALI”
Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Avukat Barış Kaşka ise, projenin, sadece İzmir değil, Türkiye açısından önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu kaydederek, “Böylesine önemli bir projeyi hayata geçirdiğiniz için çok mutluyuz. Siyasetin üzerindeki kötü imajı böylesi güzel projeyle aştınız ve algıyı pozitife döndürdünüz. Projenin İzmir ve diğer illerdeki belediyelerce örnek alınmasını diliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim