Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak! Karşıyaka’yı 23 Nisan coşkusu saracak!
 AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tanfer Kemerli, Bostanlı İskelede bulunan yüzer seçim koordinasyon merkezinin Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Çağdaş projelerimizle Karşıyakalıları denizle barıştırmaya devam edeceğiz” dedi. Kemerli ayrıca, 16 Mart’ta Başbakan’ın İzmir mitinginde SKM gemisinin Gündoğdu Meydanı’na yüzdürüleceğini söyledi. 
AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Tanfer Kemerli, 30 Mart seçimlerine kısa bir süre kala projelerini bir bir açıklamaya başladı. Her fırsatta Karşıyakalıları denizle buluşturmak istediğini söyleyen, bu yönde projelerini anlatan Kemerli, önceki hafta açılışı yapılan ve Karşıyaka Demokrasi Meydanı’nın önünde demir atan ‘Efes’ gemisinin, diğer kıyı şeridi projelerinin habercisi olduğunu söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kemerli, “AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Binali Yıldırım aynı zamanda eski ulaştırma bakanımız ve kendisi gemi inşaat mühendisi. Buradan yola çıkarak sadece karada değil denizde de propaganda yapma fikri doğdu. Motorları olmayan bir gemi kiraladık. Burayı SKM olarak değerlendirdik. Başbakanımızın 16 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği miting için gemiyi römorkörlerle yüzdüreceğiz” diye konuştu.
“KARŞIYAKA’YI DENİZLE BARIŞTIRACAĞIZ”
Çağdaş projelerle Karşıyaka’da kıyı şeridinin canlı tutulacağını söyleyen Kemerli, “Karşıyaka hepimizin bildiği gibi bir deniz kenti. Ancak Karşıyaka bu önemli avantajına rağmen denizi ve uzun sahilinden yeterli faydayı sağlayamıyor. Hem bu gerçeğin altını çizmek hem de Karşıyaka’da denizin maksimum seviyede kullanılarak ilçe sakinlerinin denizle olan ilişkisini yüksek seviyeye çıkarmayı hedefleyen projelerimiz bulunmakta. Karşıyaka’nın bu açığına dikkat çekebilmek için şu an Bostanlı İskelede bulunan ‘yüzer’ seçim koordinasyon merkezini Karşıyakalıların beğenisine sunduk” dedi.
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Bir geminin seçim koordinasyon merkezi olarak dizayn edilip hizmete açılmasının Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Harita Mühendisi Tanfer Kemerli,“Biz Karşıyakalılar olarak zaten ilklere imza atmanın gururunu, heyecanını her zaman her ortamda yaşıyoruz. Yüzer seçim koordinasyon merkezi projemizle birlikte Karşıyaka’nın kıyılarında seçim tanıtım faaliyetlerini sürdürüp, Karşıyaka halkının sorunlarını, taleplerini dinlemeye devam edeceğiz. Karşıyakalıların denizle olan ilişkisini yeni dönemde daha iyi seviyeye getireceğimizi gösterecek, bu bağlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz.Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmek Karşıyaka’ya yakışır” diye konuştu.
ZÜBEYDE HANIM GEMİSİ DE KARŞIYAKA’YA
Önceki gün açılışı gerçekleştirilen Zübeyde Hanım Vapuru hakkında konuşan Tanfer Kemerli, “Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'e kazandırdığı bu müze hem Zübeyde Hanım'ın anılarını yaşatmak hem de çocuklarımıza ve gençlerimize mirasımızı tanıtmak adına çok önemli. Vapur müze olmasının yanı sıra çocuklara amatör denizcilik eğitimi verme amaçlı da kullanılacak. Vapurun içinde atölye ve eğitim salonlarımız bulunmakta. Yüzer müzenin motorları da çalışmaktadır bu yüzden İzmir'in bütün limanlarında demir atarak oradaki insanlarla da buluşacak. Tamamen yenilenmiş olarak sunulan bu vapur İzmir halkı için büyük önem taşıyor” diye konuştu.
DENİZ TAKSİ VE DENİZ OTOBÜSÜ
Karşıyaka’da kıyı şeridinde yapılacak çağdaş projelerle birlikte ciddi bir deniz canlılığı oluşacağını söyleyen Kemerli, bununla da yetinmeyeceklerini ifade etti. Kemerli, ”Diğer bir kıyı şeridini ilgilendiren proje de ‘marina’ projesi olucak. Bunun dışında ‘deniz taksi’ ve ‘deniz otobüsü’ projeleri, Karşıyaka’yı denizle buluşturan önemli projeler olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim