Namazdan çıkan imam hayat kurtardı Namazdan çıkan imam hayat kurtardı
Orman Fakültesi Yerleşkesinde düzenlenen kutlama törenine Vali Vekili Sıtkı Zehin, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Bölge Müdürü Ali Şahin, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turfan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Metin Çelik, Belediye Başkanı Vekili Bahri Yavuz ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı.
Törende konuşan Vali Vekili Sıtkı Zehin, “Orman Haftası ve Ağaç Bayramı” kapsamında düzenlenen etkinliklerde ormancılığından tanıtılmasının ve ülkede orman ile ağaç sevgisinin arttırılmasına katkıda bulunduğunu belirtti. Ormanların bakım ve korunmasında vatandaşlara büyük görevler düştüğünü vurgulayan Zehin, “İlimiz ekonomisi ve sosyal yaşantısı açısından da çok önemli fonksiyonlar icra eden ormanlarımızın sanayi ve turizm gibi çok önemli bir sektör olduğunun bilincinde olmaya devam etmeliyiz” dedi.
Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı olan hava, su, ekmek gibi ihtiyaç duyduğu çeşitli ağaç türleriyle ormanların oluşması için her türlü desteğin verilmesi gerektiğine işaret edene Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, “Sadece ağaç türleri ve bitki çeşidi zenginliğiyle değil, ekosistem zenginliğiyle de bugün dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’nin orman varlığı ve ormanların ülke ekonomisindeki önemi her geçen gün artmaktadır” diye konuştu.
“Unutmayınız ki en güzel yağmur duası, memleketi ağaçlandırmak suretiyle yapılan duadır” diyen Aydın, şunları kaydetti: “Hayat kaynağımız olan toprağı, suyu, ormanı bütün zenginlikleriyle korumak için aynı dayanışma ve şuurla, hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
Milli Ağaçlandırma ve Erozyon kontrolü seferberlik eylem planı ile Kastamonu’da 2008- 2012 yılları arasında 72 bin hektarlık alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmasının planlandığını açıklayan Şahin, “Bu eylem planı doğrultusunda 2008-2011 yılları arasında 60 bin hektar Ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılmış olup eylem planının final yılı olan 2012 yılında 14 bin hektar Ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılacaktır. İlimizde üç adet fidanlık bulunmaktadır bu fidanlıklardan 2012 yılı içerisinde halkımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve ağaçlandırma çalışmalarında dikmek üzere toplam 5 milyon fidan üretimi hedeflenmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından tiyatro ve halk oyunları gösterisi yer aldı. Daha sonra ise protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Orman Fakültesi Yerleşkesine ağaçlar dikildi. Yaklaşık olarak 2 bin 500 adet ağaç minik ellerin yardımıyla toprakla buluşurken, dikilen ağaçların Dağ Akçaağacı, Ihlamur, Huş, Çam, Erguvan, Ladin ve At Kestanesi türlerinin dikildiği belirtildi.


Editör: TE Bilişim