Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı Kamyon okul bahçesine devrildi, 6 yaralı
 Bitlis’in Ahlat ilçesinde en çok yetiştirilen ve tüketilen meyvelerin başında gelen kayısı zirvedeki yerini korurken, çekirdeği de en az kendisi kadar değer taşıyor. 
Geçen yıla oranla bu yıl Ahlat’ta daha çok kayısı yetiştiğini ifade eden Selçuk Babacan isimli esnaf, kilosunu 50 kuruştan aldığı kayısı çekirdeğini bazı vatandaşların torbalarca getirdiğini söyledi. Babacan, topladığı bu kayısı çekirdeklerinin fabrikalarda değerlendiğini belirterek, “Kayısı çekirdeklerinin kabuğu fabrikalarda yakılırken, içindeki badem ise sabun olarak değerlendiriliyor. Geçen yıla oranla bu yıl ilçemizde çok iyi bir oranda kayısı yetişti. Kimi vatandaş bahçesinden topladığı kayısıları damda kurutarak çerez şeklinde yemeyi tercih ederken, birçok vatandaş ve özellikle gençler toplamış oldukları kayısı çekirdeklerini kurutarak satmayı tercih ediyor. Tabi bu yıl ilçemizde kayısı çok olduğu için çekirdeğini getiren de çok oluyor. Birçok vatandaş satmış olduğu kayısı çekirdekleri ile ev ekonomisine de katkı sağlıyor” dedi.
Babacan, kilosunu 50 kuruştan almış olduğu kayısı çekirdeklerini alırken de çekirdeğin yaş ve içinde taş gibi yabancı maddelerin olmamasına dikkat ettiğini de sözlerine ekledi.

İzmir
 Haber

Editör: TE Bilişim