Sonuç zorlar bileşkesi Sonuç zorlar bileşkesi
Bartın’ın Ulus İlçe Kaymakamı Ali Fuat Atik ile memurlar, 1. Amatör Küme’de mücadele edecek olan Ulus Çınarspor’un maçlarını oynayacağı futbol sahasını sezona hazırlıyor. Kaymakam ve memurlar mesai çıkışında evlerine gitmek yerine futbol sahasına giderek işçi gibi çalışıyor. Kaymakam ve memurlar, kravatlarını çıkararak, pantolonlarının paçalarını ve gömleklerinin kollarını sıyırarak ellerine aldıkları kazma, kürek ve tırmıklarla sahayı düzeltmeye çalışıyor. Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, sahayı sezona yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek “Ulus ilçe stadımız çok kötü bir haldeydi. Bir şeyler başarmak istiyoruz. Hep devletten beklemek, devletten ödenek beklemek bu işin kolay tarafıdır. Bizde ilçedeki futbol ve spor gönüllüsü arkadaşlarımızla birilikte ‘Biz bu işi yapacağız’ dedik. Burada bir emek gerekiyor, o emeği de kendi emeğimizi vererek mesaimizin belirli bir bölümünü buraya ayırarak ilçe müdürleri, müftümüz, müftü vekilimiz ve okul müdürü arkadaşlarımız ile birlikte sahada zayıf yerlere sarf ettik torf serdik. Çim tohumu attık" dedi. Güzel bir sonuç alacaklarını ve akabinde Ulus Çınarspor’u şampiyon yapacaklarını anlatan Atik, şunları söyledi: "Biz bu çalışmayı birileri bir şeyler desin diye değil, devletin burada yaptığı yatırımı korumak ve gözetmek mülki idari amiri olarak görevimizdir. ‘Para yok ne yapalım?’ demek işin kolay kısmıdır. Arkadaşlarla gönülden yapıyoruz. Hiç kimseden de ‘Niye bunu yapıyorsunuz? İyi ki yaptınız’ demelerini beklemiyoruz.”

Ulus Çınarspor yöneticilerinden Bülent Ok ise, kaymakam ve belediye başkanının desteği ile sahayı düzelttiklerini belirterek şöyle konuştu: "Hedefimiz Allah izin verirse şampiyonluk. Sonra da Bal Ligi. Bunun için çalışmalara başladık. Yaklaşık 10 futbolcu transfer ettik. Halk ile bütünleştik. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah güzel sonuçlar alacağız. Yıllardır bu sahada çok sakatlıklar oldu. Düzeltmek için elimizden geleni yaptık. Ancak, bir türlü olmuyordu. Sonunda kaymakamımız bizlere destek olarak buradaki çalışmalarımız neticesinde sahamızı en güzel hale getirdik. Düzenlemeler yapıldı. Sahanın kendinden drenajı yok ama eskiden dere geçen bir zemine yapıldığı için sürekli su birikintileri oluşuyordu. Onları düzelttik. Kotunu aldırdık. Sahanın sağ tarafı, sol tarafından 50 santim aşağıdaydı. Sonra çimleme, çim tohumu, gübre onlar yapıldı."
Bartın Özel İdaresi’nden gelen makinelerle gerekli düzenlemeleri yaptıklarını belirten Ok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tohumlama çalışmalarına 8 gün önce başladık. Ortalarda çim bitmeye başladı. Ancak, kale yakınlarında daha önceden kum olduğu için çimlenme olmadı. Onun içinden Yeniçağ’dan torf dediğimiz gübreden getirdik. Bugün yine kaymakamımızın da desteği ile mülki amirlerimizle birlikte çalıştık. Ellerimizle tohumları serdik. Kaymakamımız gerçekten bizlere çok destek veriyor. Soyunma odalarını yaptırdık. Boyası yapılıyor. Saha etrafında çeşitli düzenlemeler yaptırdık. Koşu pisti yapıldı. Kendi imkanlarımız çerçevesinde çalışmaları yaptık. İnşallah sesimizi duyan olurda daha güzel olur.”

Bartın İl Özel İdaresi’ne ait silindir de kaymakam ve memurların çalışma yaptığı sahada düzeltme çalışması yaptı. Kaymakam Ali Fuat Atik, İl Özel İdaresi’ne de teşekkür etti.

İzmir Haberleri

Editör: TE Bilişim